Tomo Orešković Toša: „ SDP i HDZ protiv mene“

13

Dramatična ispovijed zamjenika gradonačelnika Otočca Tome Orešković – Toše

Otočac – Zamjenik gradonačelnika Otočca Tomo Orešković – Toša nakon kolegija gradonačelnika Grada Otočca danas je energično istupio prozivajući aktuelnu političku vlast u Županiji, Gradu Otočcu te prozvao na neoprimjereno trošenje proračunskih sredstava Grada Otočca. Prozvao je i otočki SDP optužujući ga da je potrčko HDZ-a. Razgovor sa g. Tomom Oreškovićem – Tošom donosimo u cjelosti:

–  “neću više ćutati. Danas na kolegiju kažu da Kuglački klub „Velebit“ financiraju sa 250.000 kuna iz proračuna. Ja sam protiv toga i kažem da taj klub treba ukinuti. U tom klubu nema niti jednog igrača iz Otočca i zašto ga onda financirati. Mi smo niko i niš ako nas zastupaju igrači iz drugog mjesta. Imamo još tri kuglačka kluba u gradu sa igračima iz Otočca i od njih treba napraviti jedan dobar klub.

Moram reći da ja 4 godine nisam javno kao dogradonačelnik nastupio niti dao intervju na radio Otočcu, a to je po nalogu SDP-a što podržava HDZ, jer su oni u nekoj tihoj koaliciji, koja se neda u javnost ali se provodi. SDP i HDZ su protiv mene. Kad je u pitanju moje političko stanje, moram reći da sam bio u laburistima i dao sam pismenu ostavku jer su zahtijevali od mene da radim bez računa, štambilja i da moramo donesti odluku da nećemo koalirati sa HDZ-om. Za mene je to političko samoubojstvo  i to neću nikada napraviti i ja ću koalirati sa svima a vidit će mo s kim će mo ići. Mi smo nezavisni, ljudi koji su bili u laburistima dobrovoljno su otišli i sad su nezavisni i ja ih predvodim. Ja idem sigurno na izbore a samnom će ići pošteni ljudi, budite sigurni da tko ide samnom taj neće imati mrlju da je bio u zatvoru, da je nešto ukrao ili da ima sud sa nekim. Otočki SDP je potrčko HDZ-a i oni rade sve što im kažu da rade a sada i protiv mene rade i iznose neke optužbe i to po nalogu“ – izjavio je zamjenik gradonačelnika Otočca Tomo Orešković-Toša.

Dražen Prša