Perušić s pravom očekuje još bolju budućnost

0

Jutarnjom budnicom u izvedbi DVD-a Otočac započelo je jutros obilježavanje blagdana Svetog križa, Dana Općine Perušić. Na spomen obilježbu poginulim braniteljima potom su položeni vijenci i zapaljene svijeća, a komemoracija je potom održana u mjesnom groblju kod zajedničkog križa. Svečana sjednica Općinskog vijeća okupila je vijećnike i goste iz Općine Brinje. Nakon što je predsjednik vijeća Milorad Vidmar pozdravio nazočne i čestitao im Dan općine riječ je uzeo načelnik općine Ivica Turić i nabrojao neke od realiziranih programa i projekata.

-Moram reći da smo u uvjetima recesije unatrag zadnje tri godine uspjeli realizirati puno toga i bez lažne skromnosti moramo biti zadovoljni s rezultatima. Ono što sam obećao počelo se realizirati, a to je da ćemo do konca 2016. imati najmanje 400 novih radnih mjesta. U našoj poslovnoj zoni kreće jedna investicija „teška“ 3 milijuna eura. Naselje Kunjača vezuje se uz te nove projekte kao stambeno rješenje mladim obiteljima. Izgradnja je imala zastoje, ali nikako zbog same Općine. Ipak, stvari se kreću i tu će se uskoro naseliti stotinjak obitelji. Znate da su demografski rezultati u našoj općini zadnjih 30-ak godina bili poražavajući. Zato smo radili planove razvoja do 2020. godine. Ukoliko se obistine projekti koji su u različitim fazama pripreme i realizacije, onda će naša općina do 2020. godine imati 7 tisuća, umjesto 3 tisuće stanovnika koliko nas trenutno ima. Radimo paralelno na nekoliko projekata, privlačimo investitore i ne želim u nekim početnim fazama ostalih projekata davati obećanja jer bi to zvučalo populistički, rekao je načelnik Općine Perušić Ivica Turić. Među čestitkama članova Općinskog vijeća Perušić ostala je zapažena ona što ju je izrekao Milan Kolak-Bumbo. Podsjetio je kako je na blagdan Svetog križa 14. rujna 1991. godine skupina slabo naoružanih mještana uspjela zauzeti vojarnu tzv. JNA, prvu u RH.
U poslijepodnevnim satima priređuju se druge po redu „Perušićke igre razbibrige“ u kojima će sudjelovati natjecatelji svih uzrasta. U večernjima satima u Domu kulture održat će se nastupi kulturno-umjetničkih društava i ansambla harmonika „Zdrmuša“ iz Gospića. Za kraj današnjeg programa najavljen je nastup Nives Celzijus u pratnji Tamburaškog sastava „Fijaker“. U nedjelju, 13. rujna s početkom u 9 sati Lovačko društvo „Klisa“ iz Perušića organizira natjecanje u gađanju glinenih golubova. Na dan Svetog križa, u ponedjeljak 14. rujna u 11 sati održat će se sveta misa u crkvi Uzvišenja svetog križa, a nakon toga u 13 sati otvaranje izložbe „In memoriam Kristijan Kreković“.

H. J.