Advent u Gospiću u znaku baletne bajke Orašar

0
Foto: Martina Korent

Nakon što su sa svojim izvedbama Orašara osvojili publiku u koncertnoj dvorani Lisinski, Ukrainian Classical Ballet dolazi u Gospić. Ovog četvrtka, na ovogodišnjem Adventu, posjetitelji će imati priliku uživati u njihovim izvanrednim baletnim nastupima.

Predstava Orašar, koju krasi koreografija Valerija Petroviča Kovtuna, jednog od najcjenjenijih baletnih majstora i dobitnika brojnih međunarodnih nagrada, donosi klasičnu božićnu bajku u novom, modernijem svjetlu. Priča prati djevojčicu Marie i njen čudesni božićni dar, vodeći publiku kroz maštoviti svijet uz pratnju čarobnih melodija Petra Iljiča Čajkovskog.

Oglas

Trupa Ukrainian Classical Ballet, poznata po svojem čuvanju tradicije klasičnog baleta, istovremeno uspješno integrira elemente moderne koreografije, stvarajući jedinstveno umjetničko iskustvo. Njihova interpretacija Orašara, kao i ulomci iz baleta Trnoružica, obećavaju da će ovogodišnji Advent u Gospiću biti nezaboravno kulturno iskustvo.

Događaj je obavezan za sve ljubitelje baleta i božićnih bajki. Predstava koja će očarati i najzahtjevnije ljubitelje umjetnosti na rasporedu od 19 sati u POU Gospić.

L.O.