Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ na području Ličko-senjske županije

0

Već nekoliko godina za redom Ministarstvo unutarnjih poslova provodi akciju „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja oružja bez sankcija. Akcija za cilj ima smanjenje broja tragedija i kažnjivih radnji koje se događaju uslijed zlouporabe vatrenog oružja. Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili, Policijska uprava ličko-senjska poziva građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece. Istodobno se pozivaju građani koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije, ako takvu predaju izvrše prije poduzimanja izvidnih radnji policije, odnosno prije početka primjene policijskih ovlasti.
Kako bi informirali građane o ovoj akciji, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske postaviti će info punktove u navedenim vremenima i mjestima:

4. travnja od 9 do 13 sati, Udbina- Stjepana Radića bb

Oglas

6. travnja od 8 do 1 sati, Novalja – Trg Bazilike

9. travnja od 8 do 12 sati, Brinje – Frankopanska ulica bb

11. travnja od 8 do 12 sati, Otočac – Trg dr. Dražena Bobinca

13. travnja od 9 do 12 sati, Gospić – ispred Tržnice Gospić

14. travnja od 9 do 13 sati, Senj – Pavlinski trg

19. travnja od 10 do 13 sati, Karlobag – Trg dr. Franje Tuđmana

24. travnja od 9 do 12 sati, Lovinac – Ulica Svetog Ante (Zelena tržnica)

25. travnja od 9 do 14 sati, Donji Lapac – Trg Ive Andrića 1
Nebljusi – ispred Društvenog doma

26. travnja od 9 do 12 sati ,Perušić – Ulica Kralja Tomislava

28. travnja od 9 do 13 sati, Korenica – Trg Svetog Jurja

Policija skreće pozornost da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja građani namjeravaju predati ne donose osobno na info punktove, kao niti u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

PULS/L. O.