„Aktualna Vlada samo za ropotarnicu povijesti“

0

Predizborni skup Domoljubne koalicije okupljene oko HDZ-a održan je sinoć u sportskoj dvorani Srednje škole u Korenici. Okupljeno mnoštvo čulo je najvažnije dijelove programa koalicije, pretočeno u jezik i probleme svakodnevice koji tište većinu hrvatskih građana. U ulozi domaćina nazočnima se najprije obratio predsjednik OO HDZ-a Plitvička jezera i načelnik općine Boris Luketić. Nije krio razočarenje aktualnom Vladom koja je svojim postupcima samo u blagajni ove općine  načinila štetu od 6 milijuna kuna.

-Naša Lika i ova županija zaslužuju puno bolje. Pokušao sam se  uoči ovoga skupa sjetiti barem nekoliko dobrih stvari koje je ova Vlada učinila, ali nisam uspio jer one ne postoje. Dolaskom na vlast najvažniji im je posao bio micanje križeva iz škola, zatim ukidanje vjeronauka i  uvođenje građanskog odgoja. To zapravo znači da žena i žena, kao i muškarac i muškarac, mogu biti u braku. Ova koalicija to im neće dozvoliti. Drugi korak im je bio smanjenje  plaća i povećanje PDV-a. Ukinuli su  područja od posebne državne skrbi, što smo svi mi ovdje jako „dobro“ osjetili neisplaćivanje povrata poreza-taksativno je isticao greške aktualne Vlade Boris Luketić. U ovome mu se pridružio i župan Milan Kolić  kojega je kao hrvatskog branitelja posebno zasmetao odnos „kuku-riku koalicije“ prema hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu. Također je istaknuo kako je zadnja HDZ-ova Vlada u Ličko-senjsku županiju uložila preko 2 milijarde kuna, dok su ulaganja aktualne Vlade u ovo područje zanemariva.

Kandidati na listi Domoljubne koalicije za IX. Izbornu jedinicu Marijan Kustić (HDZ) i  Irena Devčić (HSS) također su iznijeli mnoštvo razloga zbog kojih, kako su rekli, aktualna Vlada mora otići sa političke scene. Posebno je oštra bila Irena Devčić koja je istaknula podatke po kojima drvo-prerađivačka industrija trpi ogromne štete zbog nestručne uprave Hrvatskih šuma koja svojim činovničkim mentalitetom upravlja ovim resursima, bez poznavanja problematike i situacije na terenu. Kandidat  za Hrvatski sabor dr. Darko Milinović također je dao naglaske na nizu detalja koji ukupni rad Vlade Zorana Milanovića treba „poslati u ropotarnicu povijesti“.

-Ovdje smo slušali dečke iz tamburaškog sastava „Velebit“, imena koje je za nas Hrvate  svetinja. Pjevali su nam o  Herceg Bosni i Ličko-senjskoj županiji, dva bisera Hrvatstva. „Krš i šuma ta, Lika, Gacka, Novčica. Sve to ima zemlja ta, Ličko-senjska županija“! To je ono zajedništvo koje nas veže, upravo kao i svo ovo vrijeme kada se vezuje domovinska i  iseljena Hrvatska. Ova je Vlada nastojala iseliti Hrvatsku pa nas je za njihovog mandata  napustilo preko 100 tisuća mladih ljudi. Sada nas jednako ima u Domovini i u dijaspori. Bili bi  oni najsretniji da u Lici nema stanovnika, da nas nestane jer dišemo hrvatski, jer volimo svoj kraj i Hrvatsku. Ovdje nas je do početka komunizma bilo oko 200 tisuća,  a danas niti 60 tisuća.  S ovog mjesta želim se zahvaliti svim Hrvatima iz BiH što su ovdje našli svoj dom i nisu željeli otići  u inozemstvo. Da nije bilo Hrvata iz BiH, teško da bi bilo i Hrvatske. Zato hvala našim Hrvatima iz BiH što su s nama. Bog nam je dao najljepši dio Hrvatske, a Velebit povezuje Liku i Primorje. On nas ne razdvaja, nego li spaja. Ja sam uvjeren da ćemo zajedništvom opet izvojevati jednu sjajnu izbornu pobjedu 8. studenoga i javiti novom premijeru gospodinu Karamarku da mi u IX. izbornoj jedinici opet imamo najbolji rezultat u Hrvatskoj. Na taj ćemo način Zorana Milanovića i njegovu nesposobnu Vladu zauvijek poslati tamo gdje im je i mjesto:u ropotarnicu povijesti, rekao je između ostaloga predsjednik ŽO HDZ-a i kandidat na izbornoj listi Domoljubne koalicije dr. Darko Milinović.

H.J.