Angie i Brad pomažu akciju riječkih škola za razminiravanje minski sumnjivog područja u Ličko-senjskoj županiji

1

Brangelina stiže u pomoć Hrvatskoj, Angie i Brad odlučili podržati humanitarnu akciju dviju riječkih osnovnih škola! Iako nismo baš sigurni da znaju gdje se nalaze Vežica, Kastav ili mjesto Novoselije kod Ličkog Osika, najcool par na svijetu, odlučio je pomoći upravo njima! Naime, kastavski i riječki školarci prikupili su 20 tisuća kuna za razminiranje sumnjivog područja u mjestu Novoselije kod Ličkog Osika, a njihovu humanitarnu akciju »7 kuna za sigurnu igru« odlučili su novčano podržati Angelina Jolie i Brad Pitt , putem svoje fundacije. Ova akcija koju su pokrenule Osnovna škola »Milan Brozović« Kastav i riječka OŠ »Vežica« za cilj ima osloboditi jedan četvorni kilometar minski sumnjivog područja u Ličko-senjskoj županiji, kako bi se ono pretvorilo u siguran prostor za igru.

Projektom pod sloganom »Neka ratišta postanu igrališta, a igrališta – mirilišta«, želi se osvijestiti važnost ranog odgoja za mir, a tko je u tome bolji od Angie!?
Podsjetimo, Angelina je za svog ljetošnjeg posjeta Hrvatskoj i obećala pomoći Hrvatskoj upravo na području razminiravanja, a do svoje riječi očito i drži!

Mjesto Novoselije izabrano je jer se radi o najminiranijem području u Ličko-senjskoj županiji, zbog čega je upitna sigurnost tamošnjeg stanovništva, a pogotovo djece.

Lo/RT