Ante Dabo: Vatrogasci su naši veliki heroji

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo oglasio se putem Facebooka nakon zaustavljanja velikog požara na Zrću. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u akciji gašenja, te je naglasio kako se nada da su događaji koji su iza nas sve osnažili i učvrstili u međusobnoj solidarnosti i zajedništvu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,
iza nas je nekoliko burnih dana i noći koji su nas, iskreno se nadam, osnažili i učvrstili u medusobnoj solidarnosti i zajedništvu.
Ako nešto trebam i želim reći nakon ovog nesretnog požara koji je mogao biti katastrofalan, onda želim reći samo jedno veliko hvala. Hvala Bogu da nas je očuvao od moguće velike katastrofe i veliko hvala našim vatrogascima Grada Novalje koji su dali sve od sebe u bespoštednoj bitki sa vatrenom silom. Iako se opožareno područje još uvijek nije u potpunosti smirilo, već sad mogu odgovorno i s punim pravom reći da je ovaj veliki požar iza nas i da su naši vatrogasci naši veliki heroji koji su uprkos noći i olujnoj buri uspjeli spriječiti siloviti nalet vatre i moguću veliku tragediju. Hvala našim susjedima, vatrogascima Kolana, Paga, Povljane i Ražanca kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi iz Zadra na brzoj i učinkovitoj pomoći. Hvala vatrogasnoj zajednici Ličko-senjske županije i svim DVD-ima koji su pomogli u gašenju ovog velikog požara.
Hvala i Stožeru civilne zaštite koji je svojom dobrom organiziranošću pružio pomoć i podršku vatrogascima i tako olakšao gašenje ovog opasnog požara.
Nakon svega mogu reći da smo kao zajednica uspješno savladali ovu tešku situaciju ali i da smo svi zajedno nešto naučili. Kao gradonačelnik prihvaćam obavezu da uočene nedostatke i propuste u sustavu protupožarne zaštite, u skorom razdoblju u što većoj mjeri i otklonimo.
Hvala svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj opasni požar stavi pod kontrolu i u konačnici ugasi.
Svima skupa od srca želim mirnu i uspješnu ovu turističku sezonu.
Ante Dabo, gradonačelnik”

Nastavak ispod oglasa

Objavljuje Grad Novalja – službena stranicaSrijeda, 17. srpnja 2019.