Ante Franić HSLS-ov kandidat za župana Ličko-senjske županije

Na konferenciji za medije HSLS je u Gospiću objavio kandidaturu Ante Franića za župana Ličko-senjske županije na slijedećim lokalnim izborima. Aktualni predsjednik županijskog HSLS-a Ante Franić, trenutno vodi klub zastupnika u županijskoj skupštini i glasan je kritičar vlasti te predvodnik oporbe.

Predstavljajući kandidaturu Franić je najavio promjene: „U izbornu utakmicu ulazimo s vrlo jasnim ambicijama. Želimo pobijediti i donijeti promjene koje Lika treba. Aktualna vlast se otuđila od građana. Ne vidimo viziju, i baš zato će naša kampanja biti programska.“

Nastavak ispod oglasa

Na pitanje novinara o potencijalnoj koaliciji i podrški drugih stranaka, Franić kaže kako je otvoren za razgovore:

„Pozivam sve političke opcije koje podržavaju promjene u upravljanju Županijom da se pridruže našoj ideji.  Ako je moguće dogovoriti suradnju i nakakvu koaliciju promjena, zašto ne?! Uvjeren sam u pobjedu!“

Kandidaturu Ante Franića podržali su potpredsjednik HSLS-a prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, brojni mladi aktivisti HSLS-a kao i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo da HSLS ima jakog kandidata i jedinog koji može pobijediti HDZ u Ličko-senjskoj županiji.

Prije četiri godine smo dobili 15% glasova na razini Županije, a u Gospiću 25% za županijske izbore. To je bio značajan rezultat, u međuvremenu se dodatno radilo na terenu pa od Franića očekujem ne samo da se natječe već i da pokuša i pobijedi u borbi za župana, kaže Kosor.

Govoreći o političkoj poziciji ličkog HSLS-a, Kosor se osvrnuo i na osobine HSLS-ovog kandidata: „Za političara je važno da se ne bojiš, da te se ne može ucjenjivati i da nemaš tereta. Politika je često opterećena teretima i zato očekujem od Ante da takvih tereta nema te da pobijedi na predstojećim izborima, zaključio je Kosor.

L.O./HSLS