Atraktivne bitke airsofta

Među sportovima „zaduženim“ za podizanje adrenalina sve se češće ubraja airsoft. Ovaj sport je u Hrvatskoj popularan desetak godina, a u najkraćem bismo ga opisali kao vojni simulacijski sport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja. Malo je poznato da na ovim prostorima uspješno djeluje Airsoft klub Gospić. Nekolicinu članova kluba zatekli smo protekloga vikenda na Baškim Oštarijama. Odjeveni su u vojne maskirne odore i naoružani vjernim replikama vojnog naoružanja. Predsjednik kluba je Zrinko Dejanović.
-Klub smo osnovali u siječnju ove godine i trenutno brojimo 10 stalnih članova. Imamo odličnu suradnju sa Airsof klubom „Otočac“ s kojima smo započeli sa stvaranjem Ličkog airsoft saveza. Ovaj je sport nastao u Japanu, a zadnjih je godina sve popularniji u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. U suštini ovaj je sport simulacija rata, nekakve bitke, u kojima se gađamo specijalnim oružjem koje ispaljuje plastične kuglice težine od 0,20 grama na više. Oružje koje koristimo je vjerna replika vojnoga, kako po izgledu, tako i po težini. Zahvaljujući načelniku Općine Karlobag sada koristimo dio terena na Baškim Oštarijama. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti na našoj facebook stranici, rekao je Zrinko nakon „bitke“ u kojoj sudionici za zaštitu nose samo naočale. Airsoft je omiljena disciplina među mnogim vojskama i policijskim snagama svijeta jer sport vjerno dočarava različite potencijalno-stvarne situacije u kojima se sudionici takvih „bitaka“ mogu naći. Domet „oružja“ u airsoftu je oko 50 metara, uz veliku preciznost.
Ako kojim slučajem na Velebitu zateknete ljude u maskirnim odorama i s oružjem u rukama, ne plašite se. To je tek jedna od bitaka airsofta, kojima se zadnjih godina priključuje sve veći broj pobornika.

H. J.

Nastavak ispod oglasa