Audicijia za glazbeni šou “Pjevaj moju pjesmu”

0

Pjevaj moju pjesmu“ dinamičan je glazbeni show u kojem se u tri pjevačke i jednoj pjesničkoj igri natječu hrvatski gradovi – dva grada po emisiji. Gradove predstavlja troje izuzetnih pjevačkih talenata (tri solista ili vokalna sastava do tri osobe). Na kraju večeri glasovi publike i žirija odlučuju o tome tko ispada, a tko ide dalje. Grad pobjednik serijala dobiva novčanu nagradu koju će utrošiti u humanitarne svrhe.

Glavni je voditelj Miroslav Škoro, a u svakoj emisiji gost večeri je druga hrvatska pjevačka zvijezda. Zadatke timovima zadaje glazbeni producent serijala Nikša Bratoš. Izvode se veliki hitovi hrvatske glazbe, osim u igri „Pjesnik“ u kojoj se strana pjesma prepjevava na hrvatski jezik.

Oglas

Natjecatelje prati veliki orkestar sastavljen od najboljih hrvatskih glazbenika. Za što bolji ukupni dojam i što bolji nastup brinu se vrhunski kostimografi, koreografi, šminkeri i frizeri Hrvatske televizije.

Tko se natječe?

Za svaki grad imaju se pravo natjecati osobe starije od 16 godina, rođene u tom gradu ili okolici te osobe rođene u nekom drugom gradu, ali sa stalnim prebivalištem u gradu koji se natječe.

Natjecatelji mogu biti vokalni solisti ili vokalni sastavi do tri osobe. Osobe mlađe od 18 godina za prijavu moraju imati pismenu suglasnost ili na audiciju moraju doći u pratnji roditelja.


U kojim igrama se natječemo?

„TO SMO MI“
Prvi se izvođač (solist ili vokalni sastav) predstavlja hitom bilo kojeg poznatog pjevača koji je rodom iz šire okolice grada koji se natječe. Tako bi se, primjerice, izvođač iz Garešnice mogao predstaviti nekom pjesmom Ive Robića koji je porijeklom iz tog kraja. Ukoliko ne postoji u regiji niti jedna ikad rođena pjevačka zvijezda, bira se pjesma izvođača porijeklom iz okolnih regija.

„PJEVAJ MOJU PJESMU“
U drugoj igri kandidati izvode obradu pjesme/hita pjevača-gosta večeri ili hita koji za zvjezdu večeri ima neko emocionalno značenje. Hitovi su aranžerski obrađeni u maniri world music pokreta, u skladu s melodijama i instrumentima kraja iz kojeg tim dolazi.

„PJESNIK“
Natjecatelji će morati pokazati i svoj pjesnički talent, Timovi će dobiti zadatak na hrvatski prepjevati refren stranog hita ili smisliti novi tekst.

JUKE-BOX
U ovoj igri natjecatelji će imati priliku pokazati sav raspon svojeg talenta i glasovnih mogućnosti. Najveće hitove imat ćemo priliku čuti u iznenađujućim aranžmanima – country, latino, rock, pop, šansona…

Uz Hvar, Korčulu, Cavtat, Biograd na moru, Koprivnicu, Sisak, Rovinj, Buzet, Senj, Sinj, Varaždin, Vinkovce, Samobor, Trogir i Krk sudjeluje i Gospić.

Audicija će se održati u četvrtak, 30. lipnja 2011. u 17 sati u Kulturno informativnom centru, Budačka 12

Za audiciju kandidati trebaju pripremiti 2 hrvatske pjesme – jednu pjesmu sporog ritma i jednu pjesmu brzog ritma. Pjesme na audiciji izvode se bez pratnje instrumenata.

Prijaviti se mogu osobe starije od 16 godina, koje žive u Gospiću ili okolici te oni rođeni u Gospiću ili okolici, a promijenili su mjesto boravka. Za pristup audiciji, maloljetnici moraju imati pismeno odobrenje roditelja/staratelja.

 

Iskoristite i Vi svoju priliku! Pokažite svoje pjevačke i scenske sposobnosti!

Dokažite se i svojem gradu donesite pobjedu u glazbenom šou HRT-a

„Pjevaj moju pjesmu“

 

Nazovite, pošaljite e-mail ili fax i prijavite se!

 

(e-mail: pjevajmojupjesmu@hrt.hr; tel. 01/631-4189; fax. 01/634-3781)

 

Doznajte više na web stranici: pjevajmojupjesmu.hrt.hr

 

(Prijavnicu ispunite u Turističkoj zajednici Gospića, Budačka 12)