Automatskom puškom na brata i majku

0

Jučer se u Brinju odvijala drama koja je srećom završila bez ljudskih gubitaka. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom sa područja Brinja, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu 55-godišnjeg brata i 81-godišnje majke i kazneno djelo neodzvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
Osumnjičeni je 23. kolovoza oko 17 sati u alkoholiziranome stanju (2,51 g/kg) ispred obiteljske kuće fizički napao svoga brata, a potom i majku koja ih je pokušala rastaviti, nakon čega je otišao u kuću iz koje je iznesao automatsku pušku koju neovlašteno posjeduje i iz nje ispalio jedan komad streljiva, dok njegov brat bježi u podrum obiteljske kuće, a zatim i u obližnju šumu, a osumnjičeni ispaljuje još jedan komad streljiva.
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga njihove obiteljske kuće i prostora oko iste kojom prilikom je pronađena automatska puška s prigušivačem, 203 komada streljiva i tri spremnika za automatsku pušku, što je od njega oduzeto.
Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću.

MUP