Automatskom puškom pokušao riješiti nesporazume

Srpanj je kod Otočca počeo vrlo vatreno. U petak je u Glavacima, grad Otočac,  mještanin (62) prijetio ubojstvom 67-godišnjaku i 62-godišnjakinji (oboje s područja Rijeke), nakon čega je iz automatske puške opalio četiri hica. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška i 17 komada pripadajućeg streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.  Pritvoren je  zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog držanja oružja. U Otočcu se također dogodilo narušavanje javnog reda i mira kada su se dečki potukli i zaradili prijave.

Prvi jači ovogodišnji turistički val bio je u znaku krađa u kojoj su oštećeni  turisti. U subotu na odmorištu na autocesti A-1, u smjeru Splita, nepoznati počinitelj provalio je u kamper češke nacionalne oznake iz kojeg je ukrao  novac i mobitele u vlasništvu 47-godišnjeg češkog državljanina. U petak, 1. srpnja u Novalji, nepoznati počinitelj je iz apartmana ukrao  novac na štetu pet britanskih državljana.

Nastavak ispod oglasa

Nastavlja se krađa drva. U razdoblju od 1. siječnja do 1. lipnja u šumskom predjelu Klašnjica, općina Udbina, nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao  42 stabla bukve i graba u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Protekloga vikenda djelatnici PU ličko-senjske evidentirali su 149 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam  prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

P. U./ L. O.