Bajkeri – Božićnjaci oduševili Gospićane

0

   GOSPIĆ – Četvrtu godinu za redom članovi Moto-kluba Gospić organiziraju božićni  posjet  nekoliko ustanova koja skrbe o djeci.  Ovoga su puta gospićki «bajkeri» najprije posjetili Dječji odjel opće bolnice u Gospiću, susreli se s malim pacijentima, darivali ih te njima i zaposlenicima zaželjeli sretne i mirne božićne blagdane. Uslijedio je posjet  Dječjem vrtiću «Pahuljica». Ovdje su se kostimirani bajkeri predstavili pjevajući božićne pjesmice zajedno s mališanima. Ostavili su im darove i sjećanje na još jedan ugodni susret. Treća postaja njihovog puta bila je OŠ «dr. Jure Turić» gdje su također toplo primljeni, zapjevali su nekoliko pjesmica i darivali učenike. Djeca se odužila čestitarima odličnim igrokazom, recitacijama i božićnim pjesmama.  Bajkeri su pažnju posvetili i onim nešto starijim sugrađanima. Na gradskoj tržnici  otvorili  su  štand kako bi počastili sugrađane kuhanim vinom i različitim delicijama. Među prijateljima bajkerima bio je i Josip Asić, predsjednik Moto-kluba «Gospić».

   – Druženja s djecom i građanima Gospića organiziramo već četiri godine. Drago nam je što na ovaj način doprinosimo ljepoti Božića, tradiciji i družimo se s djecom i odraslima. Posvuda smo lijepo primljeni. Darove za djecu i delicije za odrasle osigurali su mnogi gospićki obrtnici. Teško je nekoga izdvojiti jer ne želimo nikoga uvrijediti. Uz zlatne sponzore Pekaru «Tušak» i Mesnicu «Cesarica» ove su im  se godine pridružili brojni kafići, restorani i drugi obrti s područja Gospića i u ime kluba iskreno im se zahvaljujem na toj lijepo gesti, rekao je J. Asić.

    Odjeveni u kostime djeda Božićnjaka bajkeri su kamionom obilazili grad, posvuda pjevali s djecom i starijim sugrađanima, odaslali poruke ljubavi i mira i posvuda donijeli ljepotu božićnih običaja. Cijelo se vrijeme čulo ono karakteristično «Ho-Ho-Ho», samo što je ovoga puta dolazilo iz grla 20-ak djedova bajkera-Božićnjaka!

                                                                                                M. S.