Biskup Križić predvodio proslavu Tijelova u Gospiću: Tijelovska procesija prošla središtem grada

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, poznatija kao Tijelovo, svečano je proslavljena u Gospiću u četvrtak, 8. lipnja. Ovaj dan obilježili su župljani gospićke katedrale misnim slavljem i procesijom koje je predvodio biskup Zdenko Križić.

Biskup Križić predvodio je procesiju u zajedništvu s kancelarom preč. Mišelom Grgurićem, župnikom o. Antom Kneževićem, o. Đanijem Kordićem, o. Domagojem Jelača i o. Ivanom Plešom. Misu i procesiju dodatno je oživio katedralni zbor pod vodstvom Nikole Perišića i o. Marka Maglića, koji su animirali pjevanje.

Nastavak ispod oglasa

U svojoj propovijedi, Biskup se osvrnuo na put Izabranog naroda kroz pustinju i na Božje riječi koje su tada bile upućene njima, a koje vrijede i danas za svakog vjernika: “Sjećaj se svega puta kojim te Gospodin Bog tvoj vodi”. Naglasio je važnost sjećanja na Božja dobročinstva, čak i u trenucima patnji i nedaća, i podučio o važnosti sjećanja na našem životnom putu.

Biskup Križić je tijekom propovijedi posebno naglasio ulogu Euharistije u kršćanskoj zajednici, ukazivši na to kako je ona izvor snage, nade, vedrine i mira, čak i u najtežim životnim situacijama. “Čovjek euharistije je čovjek koji se ne predaje, nikada ne gubi nadu bez obzira koje vrste bile poteškoće”, zaključio je Biskup u svojoj poruci.

Prije završnog misnog slavlja, tijelovska procesija prošla je središtem grada. U procesiji su sudjelovali prvopričesnici, djeca s košaricama cvjetnih latica, mladi i gospođe u narodnim nošnjama, članovi povijesne Ličke pukovnije Gospić koji su nosili baldahin, te svećenici, bogoslovi, ministranti, pjevači i ostali vjernici.

Procesija je prošla gradom i vratila se u katedralu gdje je bilo završno blagoslivljanje, nakon čega je hostija spremljena u svetohranište uz pjevanje zahvalnice “Tebe Boga hvalimo”.

L.O.