Biskup Križić završio kanonske vizitacije u Gospićkom dekanatu

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić je u sklopu kanonske vizitacije župa pohodio je od 18. veljače do 1. ožujka sve župe Gospićkog dekanata. Tako je biskup Križić obišao župe Gospić, Perušić, Kaluđerovac, Gornji i Donji Kosinj, Lički Osik i Široku Kulu, Klanac, Aleksinicu i Donje Pazarište, Brušane i Baške Oštarije, Trnovac, Bužim i Smiljan, Lički Novi, Bilaj i Lički Ribnik.

Kanonska vizitacija pojedinog dekanata odvija se svake pete godine, a biskup upoznaje život i okolnosti u kojima djeluju župe i sve javne ustanove. Po dolasku u sve gospićke župe župnici su upoznali biskupa sa stanjem u župi, problemima i postignućima, nakon čega je biskup pregledao i potpisao sve župne knjige, razgovarao sa župnicima, obišao crkve i groblja na kojima je posebno molio za sve preminule župljane.
Zbog trenutne epidemiološke situacije izostao je susret biskupa Križića s učenicima osnovnih i srednjih škola, korisnicima domova za stare i nemoćne, vatrogascima, policijom, medicinskim osobljem i drugim djelatnicima javnih službi.
Tijekom svakog pohoda održana su misna slavlja koje je biskup Križić predvodio u zajedništvu sa župnicima. Nakon svake mise biskup se susreo sa župnim Pastoralnim vijećem i najužim suradnicima župnika s kojima je razgovarao o životu župne zajednice.

Nastavak ispod oglasa

L. O.