Blagoslov križa za Gospićku katedralu

Blagdan Uzašašća Kristova ili  Spasovo  svečano je proslavljen u Gospićkoj katedrali. Svečanu koncelebriranu svetu misu  predvodio je biskup Gospićko-senjski mons.dr.Mile Bogović  koji je i obavio blagoslov katedralnog križa koji je  postavljen  na zvonik 14.svibnja o.g. Visina križa je 2.60 m, a u njegovom podnožju biti će postavljen biskupijski grb.

Nastavak ispod oglasa

Već duže vrijeme  na tornju katedrale obavljaju se opsežni radovi koji će stajati dva milijuna kuna .

U svojoj homoliji biskup mons.Bogović je kazao:  Čovjek se najviše sam može poniziti, grijeh je taj koji čovjeka može najviše poniziti,  zato se pokajmo da nas Bog može uskrisiti. Kristovo uzašašće je i naše uzdignuće. Krist je najveću snagu prikazao kada je bio na križu.

Sjednica Odbora za obnovu Gospićke katedrale

U  petak, 14. svibnja,  u Župnom stanu u Gospiću zasjedao je Odbor za obnovu Gospićke katedrale. Sjednici Odbora nazočio je mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar i predsjednik Odbora, župnik  i dekan gospićki vlč. Ante Luketić, ekonom biskupije vlč. Nikola Turkalj, predstavnik Izvođača, predstavnik Regionalnog zavoda u Gospiću, predstavnik projektanta i nazora.

Zaključeno je da su radovi na izradi lukovice izvedeni  stručno i kvalitetno.Na kraju sjednice svi su se sudionici ove sjednice popeli na toranj te se uvjerili u kvalitetu izvedenih radova.

I.B.