Brinje: Finale 3D Jadranskog pokala

0

Ove subote, 04. rujna 2010. godine, u Brinju se u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK Brinje održalo finale „3D Jadranskog pokala“ koje je okupilo sedamdeset najboljih streličara iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Finale „3D Jadranskog pokala“ je najznačajniji turnir u ovoj kategoriji streličarstva u regiji. Turnir se održavao na lokacijama oko starog grada Sokolca u Brinju gdje je bilo postavljeno 40 trodimenzionalnih maketa životinja u prirodnoj veličini i izvornom ambijentu. Turnir je započeo u 8,00 ujutro prijavama natjecatelja, nakon čega je slijedilo zagrijavanje, a samo natjecanje je započelo u 10,30 sati.

Oglas

Prije početka natjecanja okupljenim natjecateljima se uvodnom riječju kao domaćin obratio  Ivan Mustapić ispred SK Brinje, zatim ih je pozdravio Alen Kiđemet, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, te zamjenik načelnika Općine Brinje Joso Vuković.

Turnir je trajao sve do poslijepodnevnih sati, a rezultati natjecanja su sljedeći; LOVAČKI LUK:  u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Dragan Rubeša iz kluba 3D Croatia (CRO), a u kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Damjan Brulc iz SK Dolenjske toplice (SLO); SLOŽENI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Alojz Pavlovič iz kluba Valvasor (SLO), u kategoriji seniora prvi je bio Dražen Vidmar iz SK Brinje (CRO), a u kategoriji kadeta prvo mjesto je zauzeo Miha Kostanjevec iz VLR Vilijem (SLO); GOLI LUK: u kategoriji veterana prvi je bio Stjepan Marković iz kluba Muljava (CRO), u kategoriji veteranki prvo mjesto je zauzela Sonja Kocjančić iz kluba MINS (SLO), u kategoriji seniorki prva je bila Andreja Izgoršek iz kluba Šenčur (SLO), u kategoriji seniora prvo mjesto je zauzeo Božo Martinčič iz kluba Snežniška Diana (SLO), a u kategoriji kadeta prvi je bio Timon Izgoršek iz kluba Snežniška Diana (SLO); TRADICIONALNI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je zauzeo Božidar Modec iz kluba Snežniška Diana (SLO), u kategoriji veteranke prvo mjesto je osvojila Marija Knafeljc iz kluba MINS (SLO), a u kategoOKriji seniora prvo mjesto je zauzeo Rok Grahovar iz kluba VLR Vilijem (SLO); INSTIKTIVNI LUK: u kategoriji seniora prvi je bio Marjan Kocman iz kluba Turjak (SLO), a u kategoriji veterana Lojze Zobavnik iz kluba Indiana (SLO); SAMOSTREL: u kategoriji seniora prvo mjesto je zauzeo Damjan Grzinčič iz kluba Indiana (SLO); ZAKRIVLJENI LUK:  u kategoriji kadetkinja prvo mjesto je zauzela Marina Potrkač iz SK Sisak (CRO). Suci su bili D. Kolarek i D. Žugec.

Aktualni prvak Hrvatske i član SK Brinje Darko Dasović je na ovom natjecanju zauzeo četvrto mjesto u kategoriji seniora (SLOŽENI LUK). Unatoč tome, članovi Streličarskog kluba Brinje su imali razloga za slavlje jer je njihov član Dražen Vidmar osvojio prvo mjesto u kategoriji seniora (SLOŽENI LUK) i na finalnom turniru u Brinju i u ukupnom poretku.

Zainteresirani gledatelji su, osim praćenja natjecanja, mogli razgledati izloženu streličarsku opremu te isprobati pucanje u mete.

A.Š.