Brinje kao sjajan domaćin

0

Kada na jednom mjestu okupite 156 natjecatelja iz 15 taekwondo klubova Hrvatske, uz goste iz Mostara, onda se to s pravom smatra velikim uspjehom. Ova je čast danas pripala Taekwondo klubu „Brinje“, dok je čast da otvore turnir pripala zamjenici župana Ivani Tomaš i načelniku općine Brinje Zlatku Fumiću. Krcata školska sportska dvorana, mnoštvo posjetitelja iz mnogih hrvatskih gradova i odlična atmosfera obilježili su 1. Open taekwondo turnir u Brinju. Čas ovom natjecanju učinio je i Frano Prot, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza koji nije krio zadovoljstvo današnjim događajem.

-Odazvali su se svi klubovi koje smo pozvali, ističe Frano Prot. Imamo izuzetnu podršku načelnika Općine Brinje g. Fumića, Županijskog taekwondo saveza, domaćeg kluba… Ovo je sjajna promocija ovoga sporta i osobno bih bio sretan da se na ovome ne stane, da brinjski „open“ ide dalje. Iz Ličko-senjske županije su i do sada dolazili mnogi mladi talenti u taekwondou. Dolazili su i sigurno će dolaziti i dalje jer se ovom sportu posvećuje velika pozornost i radi se s puno ljubavi i entuzijazma. Na ovim prostorima je stasala naša „zlatna„ Sandra Šarić, proslavljena hrvatska sportašica. Na taj je način dokazala da je taekwondo bio i ostao sport koji se njeguje u Ličko-senjskoj županiji, naglasio je Frano Prot, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza. Među sportašima čiji je angažman daleko nadišao lokalne okvire ističe se Nikola Pepmer,dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, predsjednik Taekwondo kluba „Gacka“ iz Otočca i predsjednik Županijskog taekwondo saveza. Zamalo je cijeloga života u ovom sportu, a pomogao je i pri osnutku mnogih lokalnih klubova, pa tako i Taekwondo kluba „Brinje“.

-Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na ovaj prvi Brinje open. U kratkom vremenu okupili smo veliki broj natjecatelja iz najboljih hrvatskih klubova. Posebna zahvala klubu „Cro Star“ iz Mostara čiji su članovi prešli 500 km da bi danas bili s nama na turniru. Mi smo također odlazili u Mostar na turnire, pa smo samim tim ostvarili sjajne prijateljske veze s tim ljudima. Naši su se domaćini danas potrudili i osigurali sve uvjete kako bi se ovaj turnir organizirao po svim važećim propozicijama. Mislim da je ovo i svojevrsni praznik za Općinu Brinje jer je postala domaćin jedne velike i odlične sportske manifestacije s nacionalnim predznakom. Velika zahvala i ravnateljici osnovne škole gospođi Mariji Vičić koja nam je ustupila dvoranu, ali ne samo danas, nego praktički kada god sportaši to trebaju. Na ovaj način dala je ogroman doprinos našim zajedničkim težnjama da se djeca s područja Brinja bave sportom i korisno provode svoje slobodno vrijeme, zaključio je Nikola Pemper, sportaš i sportski djelatnik kojega osim sportskih uspjeha rese i organizacijske vrline. Tako će 1. Brinje Open taekwondo turnir ostati upamćen po puno toga dobrome, pri čemu su organizacijske sposobnosti domaćina „isplivale“ u prvi plan i ponovno pokazale kako zapravo ne postoje male i velike sredine, nego samo bolji ili manje dobri organizatori i domaćini.

Posebne zahvale za organizaciju turnira idu TZ Brinje na čelu sa direktoricom Mirom Špehar, Općini Brinje, Osnovnoj školi „Luka Perković“ sa ravnateljicom Marijom Vičić, Zajednici športova Ličko senjske županije.
Pehare i medalje najboljim natjecateljima podijelili su predsjednik TKD „Brinje“ Milan Bolješić i Ana Manjerović ispred Općine Brinje.
Najboljim klubom na natjecanju proglašen je TKD „Ogulin“ sa 7 zlata, drugo mjesto TKD „Karlovac“ sa pet zlatnih medalja te treći TKD „Gacka“ iz Otočca sa četiri zlatne medalje. Ekipno su najbolji juniori iz TKD „Senj“, a najbolje juniorke su iz TKD „Plitvice“ iz Korenice. Ekipno najbolji kadeti su iz TKD „Karlovac“, a najbolje kadetkinje iz TKD „Ogulin“. Najboljom kadetkinjom je proglašena Vanessa Bosilj iz TKD „Ogulin“, te najboljim kadetom Filip Podnar iz TKD „Gacka“. Titulu najbolje juniorke osvojila je Martina Karakaš iz TKD „Plitvice“, najbolji juniorom je Karlo Tomljenović iz TKD „Senj“.
Dražen Prša