Brinju zlatna medalja: Darko Dasović – državni prvak u 3D streličarstvu

0

Prošloga vikenda je u Novom Marofu u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK „Grebengradski streličari“ održano „Prvenstvo Hrvatske u 3D streličarstvu“ na kojem su odlične rezultate postigli članovi novoosnovanog Streličarskog kluba Brinje. Tako je Darko Dasović, inače predsjednik SK Brinje, premoćno pobijedio u seniorskoj kategoriji i u Brinje donio zlatnu medalju i titulu državnog prvaka. Brinjski streličar Ivan Mustapić je osvojio odlično drugo mjesto i srebrnu medalju, a treće mjesto je odnio Dražen Vidmar, također član SK Brinje. Streličarski klub Brinje je osnovan 17. veljače ove godine i jedini je takav klub u našoj županiji. U kratko vrijeme postojanja, članovi kluba su postigli izvrsne rezultate na više različitih tuurnira, a namjera im je u skorije vrijeme organizirati školu streličarstva u Brinju kako bi ovaj sport još više približili široj publici.

Za one koji ne znaju, 3D streličarstvo je disciplina u kojoj se na udaljenosti od 5-45 metara gađaju trodimenzionalne makete životinja u prirodnoj veličini i izvornom ambijentu. Jedna staza se sastoji od 28 meta te streličari u grupama,  od 3 do 4 u jednoj grupi iz različitih klubova, idu od figure do figure i gađaju svaku figuru sa samo jednom strelicom.

Ove subote, 04. rujna 2010. godine, u Brinju će se u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK Brinje održati finale „3D Jadranskog pokala“ koje će okupiti stotinjak najboljih streličara iz regije.

Finale „3D Jadranskog pokala“ je najznačajniji turnir u ovoj kategoriji streličarstva u regiji. Turnir će se održavati oko starog grada Sokolca u Brinju i započinje u 8,00 ujutro i trajat će sve do poslijepodnevnih sati. Zainteresirani posjetitelji će, osim praćenja natjecanja, moći razgledati izloženu streličarsku opremu te isprobati pucanje u mete.

A.Š.