Budućnost Senja u nautičkom turizmu

Posjetom Senju završen je današnji obilazak Ličko-senjske županije od strane ministra Olega Butkovića. Zajedno sa županom Darkom Milinovićem, goste je na Pavlinskom trgu primio kandidat HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Sanjin Rukavina.

Nakon sastanka najužeg vodstva HDZ-a Ličko-senjske županije i grada Senja, ministar Butković je u kraćim crtama oslikao razloge dolaska u Senj.

Nastavak ispod oglasa

– I u Senju sam prije svega kao prijatelj jer želim dati podršku stranačkom kolegi Sanjinu Rukavini. Budući da potječem iz Novog Vinodolskog, jako dobro poznajem problematiku ovog dijela Hrvatske i u tom smislu svakako želim pomoći. Uvjeren sam u pobjedu Sanjina Rukavine, nakon čega nas očekuje puno posla i dobrih projekata. Senju svakako najviše treba pomoći kroz sanaciju i izgradnju lučke infrastrukture, i u tom smislu su već napravljeni konkretni koraci. Apsolutno ću pomoći gradu Senju u svim njihovim nastojanjima da se kvaliteta ukupne infrastrukture dodatno pospješi što će svakako označiti novi uzlet grada pod Nehajem, u gospodarskom i posebno u turističkom smislu. Tu prvenstveno mislim na rekonstrukciju rive ispred zgrade lučke uprave. Razgovarali smo i o autocesti Križišće-Žuta Lokva. Hrvatske autoceste su već krenule u pripreme ovog projekta jer su za vrijeme Milanovićeve vlade istekle sve dozvole i dokumentacija. Pri tome je spoj Senja prema Vratniku životno potreban.

Kandidat za gradonačelnika HDZ-ove koalicije Sanjin Rukavina zahvalio se ministru Butkoviću na potpori, zatim državnom tajniku Darku Nekiću i županu dr. Darku Milinoviću.

– Mi smo kao stranka već iznijeli svoj program. Osnovali smo radne odbore i skupine, koje će te programe i realizirati. Na taj način želimo zajedno graditi jedan bolji i uspješniji Senj s osnovnom pretpostavkom za intenzivan turistički razvoj. Uvjeren sam da ćemo u drugom krugu pobijediti i odmah krenuti sa brojnim projektima, kazao je Rukavina.

Župan Darko Milinović se nakon druženja s građanima Senja također obratio novinarima.

-Pozvao bih sve građane grada Senja koji su meni dali glas pa sam postao župan u prvom krugu izbora, da svoj glas s punim povjerenjem daju koaliciji na čijem je čelu Sanjin Rukavina. Krilatica ove kampanje je “za bolji Senj”, a sagledavajući projekte i ljude koji će na tome raditi, nema sumnje da će ovaj grad za četiri godine svakako biti bolji. Idemo zajedno “poplaviti” ovu magistralu ponosnog Senja. HDZ je dobio izbore uzduž Jadranske obale pa je logično da uz plavo more imamo i sve plave gradove. Povezati ćemo plavi Senj sa plavim Karlobagom i na taj način dokazati snagu HDZ-a na ovim prostorima. Razgovarao sam sa ravnateljem Lučke uprave i doznao brojne detalje o uređenju  luke Senj. To znači, da bi, ova luka vrlo skoro mogla imati kapacitete za prijem najvećih turističkih brodova, što će svakako biti presudno za daljnji razvoj turizma grada Senja, rekao je župan Milinović.

Okupljanje na Pavlinskom trgu prošlo je u prijateljskom i spontanom ozračju što je bio najbolji dokaz naklonosti građana Senja koaliciji s HDZ-om na čelu.

L.O.