„Bura promjena“ je spremna za izbore, poručuju kako su spremni na suradnju za dobrobit županije

0

Pod sloganom “Korak dalje” članovi liste „Bura promjena“ održali su danas u Gospiću press konferenciju na kojoj su predstavili listu i otklonili tvrdnje o navodnom nepostojanju njihove političke opcije.

Na konferenciji su sudjelovali Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, Stjepan Kostelac, gradonačelnik Otočca, Ante Kovač, načelnik Općina Plitvička Jezera te Berislav Gržanić iz Senja i Nikola Vrban iz Karlobaga. Nositelj liste Ante Dabo ustvrdio je kako su se mnogi članovi Županijske skupštine ružno ponijeli prilikom neizglasavanja županijskog Proračuna, želeći ga srušiti pod svaku cijenu.

-Mi smo uvijek podržavali svaki dobar prijedlog, bez antagonizama i prijepora po političkoj osnovi. Nastojali smo biti platforma i otvoriti prostor za nove ideje. Uspjeli smo umanjiti dominaciju HDZ-a jer su se unatrag 28 godina u toj stranci stvorile različite struje. Proračun Ličko-sensjke županije rušili su i neki članovi Bure, zato među nama  danas nema gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića jer njihovo rušenje Proračuna bila ta kritična točka u kojoj nas većina nismo htjeli sudjelovati. Zato se HSP sa današnjim HDZ-om našao u nekoj prešutnoj koaliciji. Mi ne želimo s bilo kime tako koalirati jer smo dokazali da kao nestranački čelnici mogu dobro upravljati gradovima i općinama. Zato se ne bojimo ucjena, pogotovo HDZ-a koji je s mnogo toga plašio ostale vijećnike s posljedicama usvajanja  ili neusvajanja Proračuna. Ne želimo se vezati uz ljude koji u svemu ovome gledaju isključivo svoj osobni interes, zaključio je Ante Dabo.

Da je na djelu dezinformiranja javnosti o nepostojanju  Bure promjena ustvrdio je i Stjepan Kostelac. Po njegvim tvrdnjama već danima traju dezinformacije po kojima „Bura promjena“ uopće ne postoji, iako za takve netočne tvrdnje ne postoji bilo kakva osnova. Kostelac je upozorio i na to da bi HDZ nakon ovih izbora mogao ponovno ići u rušenje Proračuna, što bi bilo ravno katastrofi.

Ante Kovač iz Korenice smatra da su na djelu dezinformacije u režiji pojedinih medija, stranaka i političara.

-Mi postojimo i napravili smo prvi korak 2017. i zato je naš slogan „Korak naprijed“, ali ne na način izazivanja nereda, rušenje Proračuna i stvaranja jedne nenormalne situacije. Kada vidimo liste novoga i staroga HDZ-a mene pomalo vrijeđa da se Darko Milinović danas svrstava u neovisne jer smo mi i pokrenuli Buru promjena zbog njega. S druge strane, ako su  Branislav Šutić i bivši župan Milan Jurković budućnost ove županije, neka onda narod izabere takvu budućnost, rekao je Ante Kovač.

L.O.