Čestitka župana Petryja povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

0

Vojno-redarstvena operacija Oluja predstavlja povijesni događaj koji baštinimo u našim domovima, dan kada se s dubokim poštovanjem prisjećamo svih onih koji su svojom hrabrošću i žrtvom omogućili teritorijalno oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske domovine.

5. kolovoza obilježavamo kao državni blagdan odnosno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dan kada se s posebnim pietetom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti, dan koji trebamo prenositi na mlađe generacije kako bi shvatile povijesnu važnost VRO Oluja koja je bila jedna od ključnih točaka današnjeg slobodnog i europskog puta Republike Hrvatske.

Prisjetimo se dolaska prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na kninsku tvrđavu i trenutka kada je poljubio hrvatsku zastavu te s tim činom simbolički označio kraj Domovinskog rata, prisjetimo se osjećaja ponosa, svehrvatskog zajedništva, snage i nepokolebljivosti hrvatskih branitelja, a takve vrijednosti trebaju biti uzdanica za našu bolju budućnost.

Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju protekom vremena.

Svim žiteljima Ličko-senjske županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ličko-senjski župan
Ernest Petry