Čestitka župana Petryja povodom međunarodnog priznanja RH

0

Župan ličko-senjski Ernest Petry je povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja RH uputio sugrađanima iskrene čestitke za ovaj važan događaj hrvatske povijesti. Čestitku prenosimo u cijelosti:

-15. siječnja obilježavamo za hrvatsku državnost dva bitna datuma, odnosno Spomendan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja koji se obilježava kao dan sjećanja na 15. siječnja 1998. godine kada je završen proces povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Ovim putem svim stanovnicima Ličko-senjske županije čestitam 30. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kao Spomendan na 15. siječnja 1992. godine, od kada je Republika Hrvatska postala i međunarodno priznata država.

Treba napomenuti da smo u posljednjih 30 godina ostvarili sve bitne strateške ciljeve i pozicioniranje relativno mlade hrvatske države, od punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO savezu, pa do nedavnog ulaska u eurozonu i Schengen na koji način se Hrvatska smjestila među 15 država koje su ispunile sve navedene kriterije, navodi se u čestitci župana Ernesta Petryja.

L. O.