Četiri pripravnice u Komunalcu

Malo se koja tvrtka, bila ona u privatnom ili društvenom vlasništvu, može pohvaliti nesvakidašnjim poslovnim potezom da primi četiri pripavnice i time im omogući stjecanje i usavršavanje poslovnih znanja i iskustava.

Upravo su to učinili u otočkom Komunalcu. Ove jeseni u Komunalcu su raspisali natječaj na koji se javilo pet pripravnica, a država je odobrila financiranje četiri, jednu s višom upravnom školom, jednu s višom ekonomskom i dvije diplomirane ekonomistice. Država pripravnice plaća s 1600 kn s doprinosima tako da u Komunalcu imaju mogućnost da prođu pripravnički staž kako bi poslije mogle puno lakše potražiti posao. Možda se čak otvori i mogućnost da neka od njih od 1. siječnja, kad će Komunalac poslovati kao dvije firme, nastavi raditi u toj firmi, jer će po svemu sudeći biti iskazana potreba za novim stručnim djelatnicima. Kako ističe dir. Marina Legčević, uzimanjem pripravnica zadovoljene su  potrebe firme bez ikakvih troškova. Pripravnice Anamarija Burić, Katarina Bunjevčević, Kristina Ostović i Ivana Benčić u Komunalcu će stjecati znanja do jeseni 2014. godine kroz koje će vrijeme naučiti praktična znanja uz pomoć mentora.Tijekom jednogodišnjeg zaposlenja pripravnice obilaze nekoliko radnih mjesta u Komunalcu i uče razne poslove.

Nastavak ispod oglasa

„Za nas ovo znači jako puno, širioki je krug djelatnosti u Komunalcu, uključeni smo u stjecanje znanja financijsko materijalnih poslovanja i to nam je u stvari jedna temeljita praksa koja će nam itekako puno značiti u daljnjem životu. Posebno nas raduje što naši mentori, oni koji nas uče, imaju dosta povjerenja u nas“, zajednički je stav četiri pripravnice iz otočkog Komunalca.

Dražen Prša