Četri velike investicije u Senju

0

Unatoč teškoj općoj gospodarskoj situaciji Grad Senj kreće sa čak četiri velike nove investicije. Tako već u ponedjeljak, 17. rujna 2012. godine s početkom u 11 sati, službeno počinju radovi na uređenju Parka Nehaj u Senju koji su dio projekta „Turistička valorizacija kulturno – povijesne baštine i javne infrastrukture Parka Nehaj u Senju“ vrijednog ukupno oko 7,5 milijuna kuna, a koji se financira iz sredstava Europske unije – IPA programa. Radovi će trajati četiri mjeseca i obuhvaćaju izgradnju javne rasvjete i videonadzora, uređenje spomenika Kosturnica i Kalvarija, uređenje staza i popločenje glavne staze, postavljanje sjedalica na tribine sportskog terena Tenis, uređenje dva dječja igrališta te postavljanje info-tabli i urbane opreme poput klupa i koševa za otpatke. Istodobno s navedenim radovima provode se i ostale aktivnosti iz projekta poput već nabavljenog info – stupa za Tvrđavu Nehaj, nabave montažne ljetne pozornice, izrade marketing plana destinacije, edukacija, formiranja WEB stranice i tiskanje promo-materijala.

Uskoro počinje i izgradnja prve faze kanalizacije u naselju Trbušnjak. Projekt koji se financira iz IPARD programa vrijedan je oko milijun eura, a službeno radovi će početi 1. listopada 2012. u 11 sati. Rok za izgradnju kanalizacije je osam mjeseci.

Oglas

Izgradnja vodovoda za naselje Prizna također kreće uskoro. Projekt je vrijedan oko dva milijuna kuna, a s 80 posto financirat će se sredstvima Europske investicijske banke, dok će 20 posto osigurati Grad Senj.  Za ovaj projekt je izabran izvođač radova i slijedi potpisivanje ugovora za radove između izvođača, Grada Senja i Ministarstva regionalnog razvoja.

Ovih dana je Gradu Senju odobren i projekt izgradnje vodovoda Pejice – Josinovac vrijedan oko 2,4 milijuna kuna za kojeg će 80 posto sredstava osigurati Hrvatske vode, a ostatak Grad Senj.

A.P.