Chemtrailovi sve češći na nebu iznad Like

6
Chemtrails
Chemtrails

Premda su chemtrailovi prvi puta u svijetu zabilježeni osamdesetih godina 20. stoljeća zadnjih godina sve su češća pojava na nebu iznad Lijepe naše.

Chemtrailovi su tragovi koje na nebu ponekad za sobom ostavljaju zrakoplovi, a služe raznim namjenama, neki alalitičari smatraju da služe trovanju ili nekoj vrsti kontaminiranja svekolikog pučanstva…

Prvi put su identificirani kao potencijalno opasni ranih devedesetih, od strane istraživačkog novinara Williama Thomasa, koji je na internetskoj stranici Jeffa Rensea napisao: “Chemtrailovi (CT) isprva izgledaju kao obični tragovi, ali su puno deblji te se prostiru nebom i često su poslagani u određenim obrascima kao što su X, mreža, dijagonalno presijecanje ili paralelne linije. Umjesto da se brzo rasprše, chemtrailovi se šire i kapaju. U 30 ili manje minuta, one se pretvaraju u magličaste formacije koje se spajaju, tvoreći tanki bijeli veo ili ‘lažni oblak’ tipa cirus, koji se zadržava na nebu satima.”

Mnogi ‘znalci’ tvrde da se kemijski i/ili biološki agenti na taj način oslobađaju u atmosferu. Postoje i nagađanja koja kažu da se u atmosferu ubacuju i metalni oksidi, koji reflektiraju sunčevo svijetlo, i time sprječavaju globalno zatopljenje i ublažavaju efekt staklenika. No to je jedna od blagonaklonih teorija.

Ovih dana nebo iznad Like prepuno je chemtrailova, no hoće li se u Hrvatskoj provesti rasprava na tu temu kao u Kanadi ostaje da vidimo.

Lika Online