Čistio kuću pa pronašao četiri protuoklopne mine

0

OTOČAC – Učestale su situacije kada građani kod čišćenja domova ili dvorišta nailaze na opasne predmete. Jučer se dogodio još jedan takav slučaj u Otočcu, gdje je građanin čisteći kuću pronašao četiri protuoklopne mine TMM-1.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu brzo je stigao na lice mjesta i utvrdio da se radi o minama bez pripadajućih upaljača. Mine su izuzete i pohranjene u skladište do njihovog uništenja.

“Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti. Do njih često mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što može imati ozbiljne posljedice, uključujući i stradavanje,” upozoravaju iz PU ličko-senjske.

Policijska uprava ponovno poziva građane da se pridruže akciji „Manje oružja – manje tragedija“. U okviru ove akcije, omogućena je dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez ikakvih sankcija.

“Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje. Također, zahvaljujemo građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju,” dodaju iz policije.

U slučaju da pronađete oružje ili eksplozivna sredstva, nemojte ih sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, prijavite želju za dragovoljnom predajom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene službenike koji će oružje preuzeti.

L.O.