Cvituša u žiži zanimanja ljubitelja sanjkanja

Novi snijeg je gotovo posvuda primljen kao nova nevolja. Posvuda osim na terenima gdje je on nasušna potreba. Tako je bilo i na Cvitušu u Lovincu. Malo je poznato da je ovo sanjkalište i izletište protekloga vikenda oborilo rekord po broju posjetitelja. Prema grubim procjenama tamo je guštalo gotovo 1 500 ljudi!. Vlasnica Cvituše Ivana Bilen kaže:

-Što bi mogla reći osim da je bilo ludo i nezaboravno, veselo i razigrano. Došli su nam posjetitelji svih uzrasta. Sanjkanja su se prihvatili čak i oni koji se nikada prije nisu sanjkali. Od ovoga mnoštva dominirali su gosti iz Dalmacije. Zadar, Šibenik, Vodice, Split pa čak i Dubrovnik. Najvažnije u ovoj priči je to što su se svi odlično zabavili i uživali u pravoj ličkoj zimi. Snijega ima u izobilju, a naš skromni, ali učinkoviti i popularni restoran  bio je jednako omiljen kao i sanjkaška staza. Tijekom tjedna također bilježimo porast dolazaka jer je osim sanjkanja u ponudi žičara ZIP-line, organiziramo i team-building, a posebno je zanimljivo natjecanje u brojnim  ličkim sportvima i  vještinama. Vikend je ipak u znaku sanjkanja i kako sam već rekla dolazi nam sve veći broj posjetitelja, rekla nam je Ivana.

Tako se skromna Cvituša  dobrom organizacijom prometnula u hvale vrijedan turistički resurs. Na području Općine Lovinac već postoji rekordan broj uređenih biciklističkih staza, pri čemu se one na Velebitu ubrajaju u kategoriju biker-posebnosti koje pružaju poseban ugođaj izletnicima. Ovome valja dodati i nedavno uređeno jezero Sveti Rok, a novo naselje Rasoja investitora Gorana Štroka bit će u znaku turizma najviše moguće kategorije. Prelijepi lovinački kraj se polako, ali sigurno nameće kao nezaobilazna turistička destinacija i po mnogo čemu buduća referentna točka turizma ovog dijela Hrvatske.

M.S.