Dan Općine Lovinac s vrlo raznolikim programom

0

Bogatije nego li inače Općina Lovinac obilježila je svoj dan. Sve je započelo još u četvrtak kada je održan tradicionalni malonogometni turnir, a nakon toga klavirski kocert polaznika glazbene škole u klasi prof. Danka Ivšinovića. I ovom prigodom mladi talenti u rasponu od četvrtog do osmog razloga oduševili su svojim sviranjem nazočnu publiku okupljenu u dvorani KIC-a Lovinac.

Danas, 4. kolovoza komemoracije su održane kod triju spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i kod spomen-biste dr. Franje Tuđmana. Vijence je položilo izaslanstvo općine Lovinac predvođeno načelnikom Ivanom Miletićem. Potom je u crkvi Sv. Mihovila služena sveta misa. Kao i uvijek u ovakvim prigodama svečanost trenutka uveličao je VIS „Svjetlo“ jer se sa kora čula njihova skladna pjesma i muziciranje. Ispred Turističke agencije „Lito“ okupilo se 14 odvažnih biciklista kojima niti temperature zraka od + 35 st. C nisu bile prepreka da bi tijekom tradicionalne biciklijade prošli 28 km planinskih staza u prelijepom okuruženju Lovinca. Kao i uvijek predvodio ih je direktor agencije Siniša Radulović. U večernjim satima nastupila je grupa „Tajno ime“ iz Gospića.

Za sutra je najavljena sveta misa s početkom od 11 sati i bit će posvećena svim žiteljima ovoga kraja koji su položili svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

M. S.