Danas na Plitvičkim jezerima: svjetski dan turizma pun aktivnosti

0

Plitvička jezera, jedno od najpoznatijih prirodnih blaga Hrvatske, danas slave Svjetski dan turizma s nizom aktivnosti planiranih za posjetitelje. Događanja će započeti u 9:30 sati druženjem s maskotom parka, simpatičnim medvjedom, koji će pozirati za grupne fotografije sve do 12:30 sati.

Kulturno-umjetničko društvo Izvor iz Rakovice izvest će svoj nastup u 10 sati na Ulazu 1, gdje će posjetitelji moći uživati u tradicionalnim plesovima i pjesmama.

Za one koji žele dublje istražiti ljepote Plitvičkih jezera, organizirana su dva termina besplatnih vođenja s početkom u 10 i 11 sati. Ovisno o vlastitim interesima, gosti mogu odabrati između dvije rute: programa B, koji obuhvaća Donja jezera, i programa C koji pokriva i Donja i Gornja jezera. Vodiči će grupu voditi na više jezika, ovisno o jezičnim sposobnostima pojedinog vodiča.

Ali to nije sve! Posjetitelji će imati priliku degustirati lokalne proizvode, uključujući ličku daščicu, slaninu, uštipke i rakiju, od 10 do 13 sati.

Diljem parka, informatori i prezentatori će dijeliti letke i informirati posjetitelje o svim planiranim aktivnostima.

Ovo je idealna prilika da se upoznate s prirodnim i kulturnim bogatstvom ovog iznimnog nacionalnog parka. Posjetite Plitvička jezera danas i proslavite Svjetski dan turizma na najljepši mogući način!

L.O.