Drugi dan 243 kilometra dugog humanitarnog ultramaratona Plitvice – Aržano: Maratonci danas stižu u Knin!

U ranim jutarnjim satima jučer, s Plitvičkih jezera krenuo je ultramaraton “Janu za život, Josipu za rođendan”, u organizaciji Atletskog kluba Plitvice. Ova posebna utrka, koja će trajati četiri dana, vodi trkače na putu dugom 243 kilometra sve do Aržana. Prvi dan trke bio je posebno emotivan, obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na Vukovar i Škabrnju. U Korenici, maratonci su stali kako bi zapalili lampione i odali počast kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, nakon čega su nastavili svoj put prema Gračacu.

Nakon više od jedanaest sati trčanja, trkači su kasno navečer stigli u Gračac, uspješno završivši prvu i najdužu dionicu utrke dugu 81 kilometar. Danas ih čeka nešto kraća dionica od Gračaca do Knina, dužine 56 kilometara.

Nastavak ispod oglasa

Osim sportskog duha i izazova, ultramaraton ima i duboki humanitarni karakter. Svaki od 243 kilometra trke prodaje se po cijeni od 15 eura, a sav prihod ide za pomoć u liječenju malog Jana Rukavine. Oni koji se žele pridružiti ovoj plemenitoj inicijativi i doprinijeti liječenju, mogu to učiniti slanjem e-maila Janovom ocu na adresu anterukavina0@gmail.com te kopiju tog e-maila poslati na Atletski klub Plitvice: info@akplitvice.hr.

Utrka “Janu za život, Josipu za rođendan” nije samo sportski događaj, već i prilika da zajednica pokaže svoje veliko srce i solidarnost u pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

L.O.