Dani kruha u Otočcu

1

Dana, 14. listopada u Osnovnoj školi u Otočcu priređena je svečanost Dana kruha.

Za tu prigodu učenici su redom donosili raznolike krušne proizvode . Lijepo je bilo vidjeti kako i oni mališani donose svoj udio na taj zajednčki stol.Svaki je bio ljepši od drugoga. Jer kruh je lijep i daje se na stotine načina. Prije nego je generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, zapčeo s bogoslužjem blagoslova kruha odabrani učenici su izrekli svoje recitacije prod vodstvom vjeroučiteljice Tine Košćak. A pjevanje je s jednom grupom učenika predvodio vjeroučitelj Dario Košćak.

Župnik je usporedio dijenjelje zemaljskog kruha s darom Božjim koji nam dolazi s Euhristijskim kruhom – sv. Misom, koja se može imenovati i “lomljenje kruha” kako je to činila prvotna kršćanska zajednica.

Dvorana Osnovne škole bila je ispunjena “gostima” svih učenika, nastavnicima i učitelja Prve smjene u Osnovoj školi u Otočcu.

U poslijepodnevnom programu blaogslova kruna (14. 10). sudjelovalo je nešto više djece. Bili su pažljii i najvećim dijelom sudjelovali u pjesmi, molitivi i slušanju ovog kratkog ali lijepog i vjerujemo odgojnog obreda.

U poslijepodnenom programu blagoslova kruha veći dio vjeroučenika imao je velike pekarske kape na svojim glavama. To je činilo osobito zanimljivi prizor za sve prisutne. Časna sestra Krešimira vodila je program i pjevanje. I ovaj čisto vanjski izgled pomaže da se pažnja usmjeri na ono što je puno važnije.

( b )