Dani kruha u Senju

0

Povodom Dana kruha učenici Osnovne škole S. St. Kranjčević Senj, zajedno sa svojim nastavnicama Anom Nekić, Snježanom Orlić i Franciskom Tomljanović, upriličili su prodajnu izložbu na senjskom Frankopanskom trgu, i to s proizvodima koje su sami izradili tijekom rujna i listopada u okviru radionica „Pokaži što znaš.“

 Tako su djeca izradila neke zanimljive predmete kao što su straničnjaci za knjige s mudrim izrekama o kruhu, kutijice za kolače, a s domarom Vinkom Karabaićem naučili su i kako se peku i ukrašavaju kolačići. Prodajnom izložbom učenici su prikupili više od 800 kuna, a novac će im poslužiti u svrhu daljnjeg rada radionica.

Vrijedni senjski osnovnoškolci zajedno sa svojim starijim kolegama iz Srednje škole P. R. Vitzović Senj sudjelovali su i na smotri kruha u Pregradi kao predstavnici Ličko – senjske županije. Na svom štandu izložili su proizvode karakteristične za senjski kraj – med, mendule, žižule, sir, aromatično bilje, a ukrasili su ga simbolima mora i bure.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Senju su i svečano obilježeni u Katedrali Blažene djevice Marije, gdje su na nekoliko stolova bili izloženi različiti krušni proizvodi, koji su i blagoslovljeni tijekom misnog slavlja. Svoje proizvode u Katedrali su izložili Dječji vrtić Travica, Osnovna i Srednja škola u Senju i duhovna udruga Mrva sriće.

A.P.