Danijela i njezine odlične kreacije

0

Kreativnost i umjetnički domet Danijele Tonković iz Otočca već godinama oduševljavaju mnoge. Gdje god se pojavi Danijela plijeni originalnošću temeljenoj na tradiciji Like i Gacke doline. Ostala je zapažena na svim značajnijim izložbama poput „Eko-etno Gacke, Cokljijade, a svojevrsna kruna njezinog raskošnog talenta zapažena je na zadnjoj izložbi „Jesen u Lici“. Prema Danijelinim riječima njezini uradci su uvijek traženi .

-Najviše prolazi nakit iz mojega serijala „Lik i Likica“. Traže ga domaći i strani kupci i to sve: naušnice, privjeske, lančiće, figurice… Na ovaj način se popularizira lička kapa kao jedinstveni detalj narodne nošnje ovoga kraja. Također dobro prolaze i ostali moji proizvodi kao pokloni za svaku prigodu.Uskoro nam dolazi Uskrsni sajam gdje ću svakako opet nastupiti sa svojim kreacijama. Važno je uvijek nastupati i pokazivati djelić naše bogate tradicije pretočene u nakit i ostale uporabne predmete, kazuje nam Danijela.

Na lanjskoj Jeseni u Lici ostao je zapažen natpis na jednoj njezinoj izloženoj torbi:“Bože daj mi snage da kupim samo ono po što sam došla“!

L. O.