Danko Ivšinović osvojio prestižnu nagradu na međunarodnom natječaju ljubavne poezije

0

Gospićki pjesnik Danko Ivšinović osvojio je prestižnu pjesničku književnu nagradu “Diptihon” na XXIII. Međunarodnom pozivnom natječaju ljubavne poezije, održanom u Mrkonjić Gradu prigodom Svjetskog dana ljubavi. Natječaj na temu “S ljubavi tvojom”, inspiriran stihom perzijskog pjesnika, matematičara i astronoma Omara Hajjama, privukao je 250 pjesnika iz raznih dijelova svijeta, uključujući Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Bugarsku, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Njemačku, Austriju, Sloveniju i Francusku. Pjesnici su poslali ukupno 890 pjesama, natječući se u kategoriji najljepših, najemotivnijih, najoriginalnijih i najromantičnijih pjesama.

Danko Ivšinović, rođeni Mrkonjićanin, nagrađen je u kategoriji afirmiranih pjesnika za svoje najoriginalnije pjesme. Osim Ivšinovića, ovogodišnji laureat festivala ljubavne poezije je Boris Lazić, doktor slavistike, pjesnik, eseist i prevoditelj iz Pariza, koji je nagrađen za svoj doprinos ljubavnom pjesništvu kroz pet odabranih pjesama iz ljubavnog romana u stihu “Tamo, daleko”.

Oglas

Nagrade “Diptihon” dodjeljuju se za iznimno postignuće u području ljubavne poezije, čime se potiče kreativnost i originalnost među pjesnicima. Ovaj međunarodni natječaj, koji okuplja autore iz cijelog svijeta, prilika je za afirmaciju pjesničkog izričaja i promociju ljubavne poezije kao univerzalnog jezika koji povezuje ljude različitih kultura i nacionalnosti.

L.O.