Dao mu ključ kuće da ga lakše pokrade!

0

Osim po izborima, ovaj ćemo vikend pamtiti i po nekoliko nepodopština, jurnjava automobilima i slično. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Majstora se sumnjiči da je u razdoblju od 30. siječnja do kolovoza 2015. godine u Vrhovinama, za vrijeme odsutnosti 74-godišnjeg vlasnika, iskoristio povjerenje vlasnika koji mu je dao ključ obiteljske kuće i iz nje otuđio nakit, tehničku opremu i razne druge predmete. Pa ti daj nekome ključeve!!! U razdoblju od 1. do 6. studenog 2015. godine u Štikadi, općina Lovinac, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu u vlasništvu 42-godišnjakinje iz Zadra iz koje je otuđio razne aparate.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene alkohola (0.72 g/kg) upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Perušića prema Otočcu, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i sletio udesno van ceste. U toj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 18-godišnja putnica iz Ličkog Osika, dok su lakše ozlijeđeni vozač, 20-godišnja putnica iz Ličkog Osika i 17-godišnji putnik s područja općine Perušić.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 96 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Ipak najveća faca, što se brzine tiče, bio je 42.-godišnji Austrijanac. Proletio je (a đe ti je letačka???) brzinom od 257 km/h ove subotu, 7. studenog na autocesti A-1, u smjeru Zagreba. „Pala“ je manja globa i zabrana vožnje na 1 mjesec u RH. Moglo je i gore.

PU/ L.O.