Darinko Kosor u Gospiću žestoko napao Milinovića

42

Gospić – Nakon predizbornog skupa održanog u Splitu, u svome proputovanju Likom predsjednik HSLS-a Darinko Kosor s Draženom Budišom, nositeljem liste u IX. izbonoj jedinici, održao je novinarsku konferenciju u Gospiću.

U svome govoru Kosor je istaknuo kako mu je izuzetno drago jer Gospiću uspostavio novi ogranak HSLS-a sa mladim i sposobnim ljudima. Kao što je i sam rekao, bez dlake na jeziku Kosor se obrušio na ministra Milinovića.

– U Gospić smo došli reći kako je HDZ jedina prava komunistička stranka u Hrvatskoj, a najveći komunist u Lici je “drug” Darko, koji je za vrijeme robijanja Dražena Budiše Drugu Titu slao pisma, kazao je Kosor.

– Pozivam sve Ličane da bez straha podrže kandidata Dražena Budišu. Zadnje vrijeme je jasno vidljivo da HDZ u svojih zadnjih 45 dana vlasti želi rasprodati i zadnje nacionalno bogatstvo Hrvatske, a mi im to nećemo dozvoliti, rekao je Kosor dodajući kako će se 5.prosinca dogodit velike promjene, a HSLS želi biti nova politička snaga u Lici.

Dražen Budiša nije bio raspoložen za duge govore te se kratko osvrnuo nakon Kosorova govora.

– Od rata, pa sve do danas u političkom i gospodarskom smislu Lika je vrlo malo napredovala. Ja vjerujem da dolaze bolji dani. Očekujemo više glasova nego što nam istraživanja daju, a ova kampanja Darka Milinovića usmjerena protiv HSLS-a neće proći, rekao je Budiša.

– Želim poručiti Ličankama i Ličanima da se ne boje,  jer 5. prosinca dolazi do sigurne promjene vlasti, zaključio je Budiša.

Osim Budiše i Kosora, na tiskovnoj konferenciji u Gospiću nazočili su glavna tajnica Dorica Nikolić, županijski predsjednik HSLS Milan Sigurnjak, te Ante Franić, predsjednik HSLS-a Gospić.

– HSLS je stranka koja se u svome programu oslanja na malo i srednje poduzetništvo i zaokret u obrazovnom sustavu. Gospodarski program HSLS-a  za područje LSŽ biti će izložen građanima nekoliko dana prije izbora, rekao Ante Franić.

M.S.