Darovi za djecu poginulih branitelja

0

      GOSPIĆ – Župan Ličko-senjski Milan Jurković i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić su u kabinetu župana  upriličili blagdanski prijem djece poginulih i umrlih hrvatskih branitelja. Govoreći o žrtvi njihovih očeva župan Jurković je u svojem obraćanju nazočnima istaknuo neizbrisive vrijednosti koje su ostale nakon velikih žrtava u Domovinskom ratu.

   -Ovo božićno druženje ne održavamo samo zbog običaja,  nego kao jedan od podsjetnika na slavnu hrvatsku povijest, kazao je župan Jurković. Ne smijemo zaboraviti kako se stvarala hrvatska država i koja je žrtva pri tome dana. Nismo zaboravili niti vas najmlađe, niti vaše obitelji. U svakoj prigodi možete  s ponosom reći da su vaši očevi bili hrvatski branitelji i da su bili na braniku Domovine kada je to bilo najteže.

      Gradonačelnik Milan Kolić pozvao je djecu da svojim zalaganjem i učenjem izgrade još ljepšu Hrvatsku i na taj način  pokažu kako žrtva njihovih roditelja nije bila uzaludna.

  – Naš grad je i ove godine ponio nekoliko laskavih priznanja i titula, kao grad koji svojim izgledom, infrastrukturom i općenito uvjetima za život spada među najuređenije i najljepše gradove u Hrvatskoj. Zajednički ga stvaramo da bude ljepši i da ga vama mladima jednog dana ostavimo u još ljepšem ruhu, da biste ga upravo vi nastavili graditi i čuvati, kao što su ga brižno čuvali i branili naši poginuli branitelji, vaši očevi, kazao je gradonačelnik Milan Kolić. Grad Gospić i Ličko-senjska županija darivali su devetero djece poginulih hrvatskih branitelja s područja Gospića sa  novčanim bonom od  po 700 kuna, te prigodnim poklonima.

                                                                                        M. S.