Dežurne ekipe u strahu: tunel Sveti Rok pun poskoka

0

Veliki broj neugodnih ‘gmizavaca’ ove se godine doslovno uselio u mnoge objekte obaju portala Sveti Roka koje koriste vatrogasci, HAC, hitna pomoć i druge službe.

Boravak u novosagrađenim objektima tunela Sveti Rok, neposredno uz sjeverni i južni ulaz zadnjih je dana postao u najmanju ruku neugodan. Dok su se zadnjih godina zmije držale podalje od zgrada, ove su se godine ne samo približile, nego i trajno uselile u mnoge objekte!

Oglas

“Početkom sunčanijih dana stizale su dojave o većem broju poskoka koje su ljudi vidjeli posvuda. Na cesti, na prilaznim putovima, na parkiralištima i ugibalištima, oko zgrada… Veliki je broj zmija pregažen prilikom prijelaza auto-ceste. Kod zgrada na južnom portalu vatrogasci su prije nekoliko dana vidjeli tri poskoka. Jednoga su ubili. Kod ove nove zgrade na ličkoj strani tunela spazio sam poskoka koji se uvukao pod objekt. Riječ je o zidovima od bakelitnih ploča, ispod kojih je šupljina. Budući se ispod stijenki zidova nalazi izolacijski materijal, instalacije i nosive šipke postoji realna opasnost da do tih zmija nećemo doprijeti, da će se tu skrivati dulje vrijeme. Mi ovdje nismo uplašeni, ali je svakako neugodno imati takve ‘susjede’, rekao je Mario Budiša inače voditelj tehničke jedinice održavanja tunela Sveti Rok

Do bolnica u Zadru i Gospiću valja prevaliti po 50 km u svakom smjeru pa problem nije bezazlen. Da je sve shvaćeno vrlo ozbiljno svjedoči i voditelj dežurnog tima hitne medicinske pomoći dr. Vlatko Duvnjak.

“U vozilu hitne medicinske pomoći imamo adekvatne hladnjake i u njima uz mnoge lijekove držimo i serum protiv ugriza otrovnica. Dakako da se nadamo da nam neće trebati, ali kada su zmije u pitanju oprez nikada nije na odmet”, kaže dr. Duvnjak.

H.J.