DHMZ objavio dramatičnu prognozu: Stižu obilne oborine, snijeg, mećava…

0

Zbog nadolazeće promjene vremena, s njom i izraženog zahladnjenja s petka na subotu preporučuje se svakodnevno praćenje prognoze i upozorenja na mrežnim stranicama DHMZ-a.

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u srijedu već s četvrtkom uz jačanje juga i jugozapadnjaka stižu novi oblaci, a s klimatološkim početkom zime i obilnija oborina. Zbog jakog i olujnog juga u četvrtak te pada tlaka zraka, kako će se približavati ciklona, moguća su povremena ograničenja u prometu te poplavljivanje nekih riva, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod u posebnom priopćenju kojeg su danas objavili.

Oglas

Područje niskog tlaka svojom glavninom premještat će se preko Hrvatske s petka na subotu pa iako će na zapadu zemlje, u dijelu Gorskog kotara i riječkog zaleđa, već u četvrtak biti obilne oborine, petak će u gotovo cijeloj zemlji biti kišovit. U mnogim će predjelima pasti i više od 50 litara kiše po metru četvornom, na obali moguće i u kratkom vremenu uz intenzivne pljuskove praćene grmljavinom. S pritjecanjem sve hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Do subote ujutro, a osobito tijekom subote snježni pokrivač nastat će i u nekim nizinama. Stoga povremeno treba računati na skliske kolnike i poledicu.

L.O.