DHMZ upozorava: I danas olujna bura, kiša i snijeg

0

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za srijedu najavljuje jaku buru na Jadranu, koja će na području Velebita biti olujna s orkanskim udarima. Crveni meteoalarm upaljen je za područje Kvarnera i Velebitskog kanala zbog opasnosti od vremenskih nepogoda.

Prema prognozi DHMZ-a, Jadran će biti umjereno do pretežno oblačan, s mogućim pljuskovima ili kišom. Narančasto upozorenje izdano je za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i cijelu Dalmaciju zbog mogućnosti vjetra opasnog za veća plovila.

Na krajnjem jugu Hrvatske očekuje se umjeren do jak istočnjak i jugo od sredine dana. U unutrašnjosti zemlje bit će oblačno sa snijegom u gorju, dok se u ostalim krajevima očekuju oborine na granici kiše i snijega.

Najniže temperature zraka bit će između -3 i 2 Celzijeva stupnja, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 1 i 6 Celzijevih stupnjeva, dok će na Jadranu biti malo toplije, s temperaturama od 8 na sjeveru do 15 stupnjeva na jugu.

L.O.