Digitalizacija u Novalji: Potpisan sporazum o širokopojasnom internetu

0

NOVALJA – U sklopu nastojanja za poboljšanjem digitalne infrastrukture, gradonačelnik Novalje Ivan Dabo prošli je tjedan u ime Grada Novalje potpisao Sporazum o partnerstvu s Hrvatskim Telekomom. Ovaj potez predstavlja značajan korak prema unaprjeđenju širokopojasne internetske infrastrukture u gradu Novalji i okolnim naseljima.

Partnerstvo s Hrvatskim Telekomom omogućit će izgradnju mreža velikog kapaciteta koje će biti dostupne kućanstvima te javnim i poslovnim objektima. Očekuje se da će ovo unaprijediti kvalitetu i dostupnost internetskih usluga na tom području.

Oglas

Grad Novalja je već ranije izradio Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa koji se uskladio s Nacionalnim programom razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture. Hrvatski Telekom pokazao je značajan interes za razvoj pristupnih mreža na ovom području.

Slijedi evaluacija projektnog prijedloga od strane Hrvatskog Telekoma i odobrenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nakon toga, očekuje se potpisivanje Ugovora o provedbi projekta širokopojasne infrastrukture. Ovaj projekt ima potencijal značajno poboljšati digitalnu povezanost i pružiti nove mogućnosti za stanovnike i poslovne subjekte u Novalji.

L.O.