Dječaci U11 RK “Gospić” zaključili sezonu 1.HRL s značajnim igračkim napretkom

0

Podvrgnuti intenzivnoj obuci i unaprijeđenju pod vodstvom trenera Mateja Udiljka, mladi rukometaši RK “Gospić” proveli su prošlu subotu, 20. svibnja 2023., posljednje kolo 1. HRL Zapad. Susreti su se odigrali u Rijeci gdje su mladi sportaši odmjerili snage s vršnjacima iz RK Viškovo i RK Zamet. Iako se momčad iz Gospića vratila kući bez novih bodova, ostavili su srčan i vrijedan nastup na terenu.

U konačnici, nakon 20 odigranih utakmica, dječaci rođeni između 2011. i 2013. godine zauzeli su 9. mjesto među ukupno 11 ekipa. Sa 5 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 14 poraza, momčad je prikupila ukupno 11 bodova i ostvarila gol razliku 279:364.

Oglas

Unatoč ovom rezultatu, ono što iznimno ohrabruje je vidljiv napredak ovih mladih rukometaša od početka sezone do njenog kraja. To je plod predanog rada i upornosti kako samih igrača, tako i trenera Udiljka.

Zadnje dvije utakmice sezone 2022./2023. mladi Gospićani su odigrali na visokom nivou, a pobjede su im izmakle za samo dva i tri pogotka, pokazujući koliko su blizu da postanu pravi konkurenti. Nažalost, obaveze oko Prve svete pričesti zadržale su nekoliko ključnih igrača izvan terena.

Odlučnost momčadi bila je vidljiva od prvih minuta susreta, posebno kod Milana Pintara, koji je u prvom dijelu utakmice protiv RK Viškovo postigao svih 6 pogodaka. Viškovci su na odmor otišli s rezultatom 8:6 u svoju korist. Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu igru, a obje su momčadi postigle po 8 golova, završavajući utakmicu na 16:14 za Viškovo.

Slična situacija odvijala se i u susretu protiv Zameta. Neostvarene prilike u prvom dijelu utakmice dale su Riječanima 3 gola prednosti pri poluvremenu (10:7), što je ostalo nepromijenjeno u drugom poluvremenu, konačnim rezultatom 19:16 za Zamet.

Iz RK Gospić poručuju kako žele iskreno čestitati najmlađim sudionicima ligaških natjecanja na njihovom vrijednom radu i uspješno odrađenoj sezoni u 1. HRL Zapad.

Detalji utakmica:

RK GOSPIĆ – RK VIŠKOVO 14:16 (6:8) – Pintar (9), Šolaja (3), Pezelj (2)

RK ZAMET – RK GOSPIĆ 19:16 (10:7) – Pintar (6), Šolaja (5), Alibabić (3), Pezelj (1), Dadić (1)

L.O.