Don. Kaćunko u Otočac, a bogoslov Šimatović u Gospić

2

Danas, 28.kolovoza na 22.nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko misno slavlje u 11,00 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj homiliji kazao je kako su današnja Evanđela u znaku križa, u znaku odricanja. Sebe žrtvovati i odricati se je duhovno bogoslužje. Svaki vjernik je pozvan biti navjestitelj riječi Božje. Nekada je javno mjenje podržavalo brak i obitelj, danas je to suprotno zato je Crkva započela jače pripreme za brak organiziranjem tečaja, nije to luksuz nego živa potreba. Danas posebno pozdravljam kandidate koji su pohađali zaručnički tečaj i koji su danas s nama i ovom Misom završavamo njihov tečaj pripreme za kršćanski brak.

Euharsitijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bio je bogoslov Josip Šimatović.

Na kraju Mise župnik se zahvalio bogoslovu Šimatoviću i najavio njegovo daljnje djelovanje u župi Gospić kao bogoslova 5.godine fakulteta, a čime bi i na jesen bio zaređen za đakona, a poslije i svećenika. Biskup želi vidjeti na koga će položiti svoje ruke i zato zadnju godinu fakulteta naš bogoslov Josip će provesti u župi Gospić – kazao je mons.Šporčić.

( b )