Donacija dm-a osigurala računala članovima Gradske knjižnice Senj

0

Članovi Gradske knjižnice Senj od 14. srpnja na raspolaganju imaju pet novih računala zahvaljujući inicijativi “Jer sve smo to MI!” koju je dm pokrenuo povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj.

Nabavkom računala želimo smanjiti razliku između pojedinaca u zajednici – onih koji imaju pristup novoj tehnologiji i informacijama i onih koji to nemaju. Veliko nam je zadovoljstvo i beskrajno smo zahvalni što je dm prepoznao naš projekt i pomogao nam da napravimo najvažniji korak u njegovoj realizaciji. Zahvaljujući darežljivosti dm-a nabavljeno je pet modernih računala kojima smo opremili naš INFO KUTAK i omogućili korisnicima, a posebno djeci i mladima da im računala posluže za učenje, druženje i zabavu u Knjižnici. dm, želimo vam sretan rođendan i hvala od srca na velikodušnoj donaciji u ime djelatnika i korisnika Gradske knjižnice Senj“, izjavila je Ana Prpić Rogić, ravnateljica Gradske knjižnice Senj.

U realizaciju čak 40 društveno korisnih projekata koje je odabrao u sklopu inicijative dm će uložiti više od 1,5 milijuna kuna.

Među više od 2.000 prijavljenih projekata dm je odabrao 40 koje ćemo realizirati u sklopu inicijative. Projekt Gradske knjižnice Senj odabrali smo jer smo prepoznali potencijal da podrži sveobuhvatni razvoj zajednice – od privlačenja mladih ljudi u knjižnicu do nužne modernizacije usluga koje knjižnica nudi svojim članovima. Posebna nam je čast što dm ima priliku sudjelovati u tome i u ime dm-a zahvaljujem svima koji su nas prepoznali kao partnera u ovom hvalevrijednom projektu”, izjavila je Alma Antičević, područna menadžerica dm-a.

Inicijativa dm-a “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. dm će inicijativom u 26 hrvatskih gradova i naselja pomoći zdravstvenim ustanovama da pacijentima osiguraju kvalitetniju skrb, podržat će škole u nastojanjima da učenicima ponude prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje i osigurat će uređenje parkova i urbanih vrtova.

L.O.