Donacija školi za bolje obrazovanje djece s teškoćama u razvoju

0

Gospić – U povodu Međunarodnoga dana ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca, Grad Gospić je donirao 15 tisuća kuna vrijednu opremu Osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću. Riječ je specijaliziranom stolu i stolcu koji će uvelike pripomoći boljem obrazovanju djece s teškoćama u razvoju.

Ravnatelj u Osnovnoj školi dr. Jure Turića Ivica Radošević istaknuo je kako je povećan standard osnovnoškolskog obrazovanja u Gospiću, te je uveden odjel produženog boravka koji u potpunosti financira Grad Gospić.

–  Ovim odjelom posebnog programa povećan je standard osnovnoškolskog obrazovanja u Gospiću. Možemo biti sretni jer više ni jedno dijete neće morati školu pohađati u drugim mjestima… Zahvaljujem Gradu Gospiću koji je kupio specijaliziranu opremu. Više od pola učionica naše škole je informatizirano, imaju internet , računalo i projektor, a kroz godinu dana ćemo gledati da svaka učionica bude tako opremljena. Stekli smo uvjete da budemo jedna od najsuvremenijih škola u Republici Hrvatskoj, na ponos gradu i čitavoj Ličko-senjskoj županiji, kazao je ravnatelj Radošević.

U ime gospićkog gradonačelnika Milana Kolića sve okupljene je pozdravila zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić, koja je djeci zaželjela ugodan rad u novoj školskoj opremi.

H.J.