Dr. Mile Bogović: „Mi smo živa Crkva poslana od Boga svijetu“!

Uz svjedočenje preko 300 vjernika, na spomendan Svetog Vida blagoslovljena je nova  istoimena kapelica Kapelica sagrađena u Kvartama kod Perušića. Na mjestu stare kapelice mještani su svojim radom i prilozima sagradili novu u koju su, kako su danas svjedočili, uložili nešto novca i rada, te  puno ljubavi i vjere. Svetu misu i blagoslov kapelice  predvodio je biskup u miru msgr. dr. Mile Bogović.  Govoreći u ulozi domaćina, perušićki župnik vlč.  Josip Štefančić je u  uvodnom dijelu misnog slavlja istakao odličnu suradnju i blagonaklonost svih koji su  na bilo koji način pomagali u ovom projektu.

-Kada sam  u vezi rušenja stare kapelice i izgradnje nove pitao ljude iz Ministarstva kulture i tadašnjeg biskupa dr. Milu Bogovića, svi su mi rekli: radi kako misliš da je najbolje. Razgovarao sam i sa mnogim mještanima, s ljudima iz Perušića i okolice… Hvala svima na potpori. Ovu smo kapelicu počeli graditi 1. travnja, da bi je danas posvetili na blagdan Svetog Vida, rekao je vlč. Štefančić. Oltar nove kapelice, zdanje i sve nazočne blagoslovio je biskup u miru msgr. dr. Mile Bogović. Posebno su znakovito zazvučale njegove riječi, na tragu misli glasovitog popa Marka Mesića.

Nastavak ispod oglasa

-Vjera i Crkva nas povezuju u jedno jer mi smo ta živa Crkva poslana svijetu da bude znak i svjedočanstvo one ljubavi kojom Bog ljubi sve ljude, rekao je dr. Mile Bogović koji je potom predvodio koncelebriranu svetu misu.

Stara kapelica Svetog Vida u Kvartama sagrađena je 1927. godine, ali se urušila zbog nekoliko težih oštećenja, pa je njezina sanacija bila nemoguća.  Blagoslovu nove kapelice Svetog Vida  svjedočili su predstavnici  Općine Perušić predvođeno načelnikom Ivicom Turićem, izaslanstvo Općine Plitvička jezera na čelu s načelnikom Borisom Luketićem, predstavnici Ličko-senjske županije, Grada Gospića, kao i mnogih ustanova  i institucija. Nakon svete mise i blagoslova u okolici kapelice održan je bogat kulturno-umjetnički program, uz nastupe članova HKUD-a Perušić.

H.J.