Dr. Milinović: „Ovo su najvažniji izbori u povijesti moderne Hrvatske!“

4

Domoljubna koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom okupila je večeras u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću preko dvije tisuće članova i simpatizera. Na skupu su nazočili predsjednici svih općinskih i gradskih odbora HDZ-a, kao i predstavnici koalicijskih stranaka. Govoreći kao domaćin gradonačelnik Grada Gospića i predsjednik TO HDZ-a Grada Gospića Petar Krmpotić ustvrdio je kako su ovo vjerojatno najvažniji izbori u hrvatskoj povijesti.
-Prije desetak mjeseci bili su predsjednički izbori „kada je prvi pao“! U toj euforiji nismo dovoljno ni zamijetili reakciju još uvijek aktualnog premijera Milanovića kada je rekao „ili mi. ili oni“. Ta rečenica oslikava svu njegovu vladavinu u ove 4 godine. Svi mi koji preferiramo neku drugu političku opciju smo za njega „oni“. Aktualna Vlada pokazala je i na djelu da smo mi „oni“ jer su ulaganja u ove prostore tijekom mandata ove Vlade bila zanemariva i bili smo područje koje treba zaobilaziti, istaknuo je Petar Krmpotić. Pozdrave iz Novalje prenio je kandidat s liste Domoljubne koalicije, predsjednik GO HDZ-a Novalja Marijan Kustić.
-Dolazim iz kraja gdje rastu masline, a najstarije stablo ima preko 1 600 godina. Ono oslikava našu tradiciju, ponos i prkos. Svjedoci smo da je još malo na vlasti najnesposobnija Vlada u novijoj povijesti Hrvatske. sjetite se samo Plana 21 na temelju kojeg su dobili izbore. Od te brojke nisu ostvarili ništa, a Hrvatsku vodili u pogrešnom smjeru. Oni nas vode putem nezaposlenosti, putem koji vodi mlade u inozemstvo, putem koji je u blokadu odveo preko 300 tisuća građana. Na ovaj način je njihov moto „Hrvatska raste“ na neki način ispravan jer rastu negativni pokazatelji i tako potvrđuju njihovu nesposobnost, kazao je Kustić. Val oduševljenja publike zahvatio je dvoranu kada se na pozornicu popeo popularni Mate Bulić i zajedno s dvoranom zapjevao „Lijepa li si“. Nakon toga je najavio predsjednika ŽO HDZ-a i saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića.
-Ova ljubav koju večeras pokazujemo, ovo je Hrvatska koja traži promjene koje će sigurno dogoditi u nedjelju, 8. 11. u večeranjima satima. Mlađi ne znaju koja je to privilegija živjeti u demokraciji i moći nesmetano birati. A da bismo to imali, najzaslužniji su poginuli hrvatski branitelji. Zato posebno pozdravljam njihove članove obitelji i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata. Pokušao sam u Registru hrvatskih branitelja naći ratni put Zorana Milanovića, Opačićke, Pusićke, Branka Grčića… Nisam ništa pronašao. Ali svi znamo da je Milanovićev ratni put 1991. započeo u Zagrebu, preko Ljubljane i Beča do Minhena, a od tuda u Bruxselles. Našao je za ove izbore PR-stručnjaka iz Amerike koji se čudio kako to da oni iz SDP-a i ostale ekipe ne spominju svoj Domovinu, ne kliču Hrvatskoj jer je to posvuda dokaz privrženosti i ljubavi prema Domovini. A onda kada je Milanović počeo klicati „Hrvatska, Hrvatska“ zaprepasti je svoje pobornike i cijelu Hrvatsku. Ima jedna anegdota vezana uz Milanovića koji je ateist. Njegovo pravo. Ali je ipak sa svojom ekipom došao na jednu svetu misu u zauzeli su prvi red. Kada je jedan biskup počeo govoriti, pozdravio sve iskrene vjernike od drugog reda pa na dalje… Koliko nas godi ima u ovoj dvorani, utoliko stojim iza svakoga od vas. Ovih dana nekakvi mediji razapinju čelne ljude Karlobaga i Perušića. Neka svi znaju da čvrsto stojim iz njih. Ova prepuna dvorana pokazuje nam da od nedjelje nema sumnje da će nas voditi novi premijer gospodin Tomislav Karamarko. Ima nekih koji uporno rade na razdvajanju Gospića i Otočca. Nikada im to neće uspjeti. U ratu i miru ta su dva grada uvijek disala hrvatski, pa i večeras ovdje vidim brojne prijatelje iz Otočca, ali i iz svih gradova i općina Ličko-senjske županije. Zato će 8. 11. zapuhati bura preko Senja, Novalje, Karlobaga, oplakivat će cijelu Liku i donijeti pobjedu onima koji će konačno smijeniti ovu nesposobnu Vladu, zaključio je dr. Milinović. Predizborni skup nastavljen je uz Matu Bulića i otočki sastav „Razbijači čaša“.

H. J./Foto:N. Mraović