Drastičan porast vožnje u alkoholiziranom stanju: policijska postaja Otočac intervenirala pet puta u jednom danu

0

Vožnja pod utjecajem alkohola predstavlja visokorizično ponašanje koje se, nažalost, prečesto pretvara u tragediju. Prema podacima Policijske postaje Otočac, broj vozača koji ignoriraju ove rizike alarmantno je visok.

Jučer su policijski službenici Otočca u Zalužnici, koristeći svjetlosne i zvučne signale, pokušali zaustaviti osobno vozilo s gospićkom registracijom. Vozač, međutim, nije postupao po uputama i nastavio je vožnju. Kasnije je utvrđeno da je vozilo upravljao 37-godišnjak iz Doljana, pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg), bez osobne iskaznice, vozačke dozvole, sigurnosnog pojasa, a i vozilo je bilo tehnički neispravno. Vozač je uhićen i podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu. Dodatno, zbog drugih prekršaja, bit će izdati obavezni prekršajni nalozi i izvješće o počinjenom prekršaju.

Istog dana, policijski službenici zaustavili su još četiri vozača pod utjecajem alkohola. Vozači u dobi od 49, 74, 42 i 29 godina, upravljali su vozilima s registracijskim oznakama iz Gospića i Njemačke. Svi su imali koncentraciju alkohola u krvi između 0,53 i 1,36 g/kg. Vozačima su oduzete vozačke dozvole i uručeni su im obavezni prekršajni nalozi.

Posebno je zabrinjavajući slučaj 29-godišnjeg vozača koji je, osim što je vozio pod utjecajem alkohola, vozio i bez sigurnosnog pojasa. Nakon što je isključen iz prometa, smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Iz policije apeliraju na vozače: Ne upravljajte vozilom ako ste konzumirali alkoholna pića!

L.O.