Duhovnik i teolog prof.dr.Tomislav Ivančić gostovao u Otočcu

Središnje jedinstveno, zasebno i svečano misno slavlje u 11,00 sati koje je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu danas 16. siječnja predvodio poznati hrvatski svećenik, duhovnik i teolog prof.dr. Tomislav Ivančić u suslavlju s mons.mr.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom te akolitom Josipom Šimatović nastavljen je program priprave za proslavu sv. Fabijana i Sebastijana– suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke Doline te Dan Grada Otočca.

U svojoj propovjedi dr.Ivančić je kazao: Zastanimo na trenutak. Što nam je danas Bog rekao ? Dali vi znate da kršćani ne vjeruju u Boga, samo pogani vjeruju u Boga. Kršćani vjeruju u čovjeka Isusa Krista povijesnoj osobi. Taj Isus Krist pokazao je da nije samo čovjek nego i Bog. On istjerava zle duhove, liječi, pokazao je da ima vlast nad smrću i životom. Mi smo se sastali da tu osobu prepoznamo. Jedino je On uskrsnuo od mrtvih. Ima li nešto poslije smrti ? Kako znaš da postoji ? Mi znamo da Bog postoji, čovjek ne funkcionira bez Boga. Malo dijete je sretno kad se rodi u obitelji koja poznaje Boga. Unicefovi plakati su pisali: „Majke razgovarajte sa svojim bebama.“ Dijete dok je u utrobi razumije majku. Svaki čovjek ima duhovnu dimenziju. Čovjek nije čisti Duh, to je anđeo. Ateisti dobro znaju tko je Bog. Mi toliko toga neznamo, a nismo ni svjesni. Bit duha je svijest. Živimo u svijetu grijeha. Mi obično vidimo sebe stare, bolesne i zaboravljene a zaboravljamo duh. Ni biljke ne govore, životinje ne govore, samo čovjek govori i on jedini može razgovarati s Bogom. Bit je svakog čovjeka da se stalno razvija i onda dođe do 90-te i dalje ne može se razvijati. Ne može ići više u školu, ne može voziti auto, ne može graditi kuću, igrati nogomet. Da bi se starac mogao razvijati mora prijeći na treći svijet. Kad umremo vidimo Boga licem u lice. Kao dijete kad navrši devet mjeseci izlazi na novi svijet, tako i stari ljudi kada „sazore“ idu na treći svijet.
Najvažnije je ovdje na zemlji biti s Bogom, ne izgovarajte negativne riječi, nemojte psovati.
Vidim ovdje puno djece. Pubertet je vrijeme kada dijete mora postati samostalno. Ako želite da vam dijete bude sretno naučite ga raditi, naučite ga voziti bicikl, naučite ga graditi kuću. Roditelji koji su svojoj djeci osigurali materijalno sve, napravili kuću i kupili stan takva djeca nemaju potrebe za radom, oni se počinju alkoholizirati, drogirati i sl. Naučite svoju djecu raditi, bit roditelja je da bude uz djecu da postanu samostalni. Bog nikada nešto neće napraviti umjesto tebe. Molitva pomaže, ali ne radi umjesto vas. Koliko je praznih kuća na ovim prostorima, roditelji napravili kuću djeci, a djeca odselila za Zagreb i Rijeku.
Dali znadete da se Bog može susresti ? Svatko od nas ima duhovnu dimenziju. Bog ti daje mogućnost da se razvijaš. Mnogi ateisti misle da je Bog fatamorgana. Što je život ? Ako se odrekneš Boga umrijet ćeš i otići u pakao, zato je naš jedini put ostati uz Boga.

Nastavak ispod oglasa

Pjevanje je animirao mješoviti crkveni zbor predvođen s.Krešimirom Vuleta i prof. Brankom Bernardi za orguljama.

/ bib /